Tehno
A1 ADRIA LIGA

Okršaji najboljih e-sportaša
Objavljeno 25. lipnja, 2021.
Uživo iz ESPORTS studija te na streaming servisima i društvenim mrežama A1 Adria Lige, ljubitelji gaminga mogli su pratiti okršaje najboljih regionalnih e-sportaša u četiri igre: Brawl Stars, FIFA21, League of Legends te CS:GO. U Brawl Starsu je ekipa Noble Elite BLK potvrdila svoj status favorita pobijedivši tim Noble Elite Red. Osim novčane nagrade, Noble Elite BLK osvojio je i automatsku ulaznicu za finale novoosnovanog paneuropskog natjecanja Clash of Leagues.



Riječ je o novom e-sport formatu u kojemu se susreću najbolji u igri Brawl Stars unutar pet različitih liga, s igračima iz čak 15 zemalja središnje i istočne Europe te stanovništvom od impresivnih 141 milijun ljudi. Osim predstavnika naše A1 Adria Lige, tu će biti i sudionici A1 ESPORTS Lige, A1 Gaming Lige, VOKA Lige te Swisscom Hero Lige, ali i oni koji će se dodatno kvalificirati za popunjavanje preostalih mjesta na turniru.



Sve najbolje ekipe iz uključenih liga bit će poznate uskoro i dobit će, kao i naša Noble Elite BLK, izravno mjesto u finalu 14. i 21. kolovoza u Austriji, a drugoplasirani timovi liga, ali i ostale ekipe igrača Brawl Starsa iz regije središnje i istočne Europe natjecat će se za prolazak u finale preko međunarodnih kvalifikacija 24. srpnja. Prijave za kvalifikacije počinju već 5. srpnja, a svi ostali detalji su na clash-of-leagues.com. Na konzoli PlayStation ponovno najbolji e-nogometaš bio je amke2001, koji je titulu prvaka u regiji potvrdio pobjedom nad brstimirom. Velika CS:GO završnica obilježila je posljednji dan velikog regionalnog ESPORTS događanja. Naslov prvaka i nagradu od 2000 eura odnijela je četvrti put zaredom ekipa ONYX, a ekipa Portugal završila je druga. M.R.
Najčitanije iz rubrike