Sport
MALO NAM ZA SREĆU TREBA

Samo neka ludilo potraje što duže
Objavljeno 24. lipnja, 2021.
Nakon uvodna dva kola skupine D Europskog prvenstva nije izgledalo dobro, ali kad je najviše trebalo, hrvatska nogometna reprezentacija bila je prava i najbolja. Trijumfom nad Škotskom od 3:1 usred Glasgowa naša reprezentacija izborila je nastavak puta na Euru i razveselila sve navijače u domovini i, naravno, dijaspori.

Nakon poraza od Engleske i remija s Češkom osmina finala činila se daleko, ne toliko zbog rezultata, više zbog očajne igre Dalićevih trupa. No to je nogomet i Hrvatska, kad se najmanje nadaš, naši te iznenade. Valjda je svijet još jednom spoznao da se protiv Hrvata baš nikada ne treba kladiti.

I kad igraju dobro i kad se muče protiv neke Andore ili njoj sličnih, cijela Hrvatska, posebice Slavonija i Baranja, uz svoje su Vatrene. Vidjelo se to i u utorak. Iako je i u večernjim satima sparina bila nemoguća i jedva se disalo, navijači s crveno-bijelim obilježjima okupirali su sve navijačke punktove slavonskih gradova, gradića i manjih mjesta.



Tražilo se mjesto više u kafiću, a nakon što je Vlašić zabio za vodstvo, nastala je erupcija oduševljenja. Poslije su nas Škoti smirili i donijeli nervozu, ali maestro Modrić i sjajni Perišić pobrinuli su se za još jednu lijepu večer. Utorak u Slavoniji i Baranji obilježila je nesnosna vrućina, ali nakon pobjede Vatrenih i ona se lakše podnosila. Hrvatska je u osmini finala, nadamo se da na tome neće stati i da će biti još dosta razloga za veselje. U ovoj našoj, ne baš lakoj, svakodnevici hrvatski nogometaši ponovo su podigli naciju na noge i donijeli veselje i sreću. A za kolektivnu sreću ne treba nam mnogo, samo još koja pobjeda Modrića i društva. Ludilo iz ljeta 2018. je nezaboravno i veličanstveno, daj Bože da i ovo s Eura potraje. I. Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike