Osijek
ODGOJ U VJERI VAŽAN DIO PROGRAMA

Isusovačka klasična gimnazija, u Tvrđi, prima 52 nova učenika
Objavljeno 24. lipnja, 2021.
Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti u Osijeku, koja se nalazi na najljepšem osječkom trgu, onom koji nosi ime po hrvatskom skladatelju Vatroslavu Lisinskom, objavila je natječaj za upis učenika u prvi razred za školsku godinu 2021./2022.

Sve pojedinosti mogu se pronaći na internetskoj stranici te gimnazije (www.ikg.hr). Upisi će se održati u dva roka, ljetnom i jesenskom.

- Mi u našoj gimnaziji u prvi razred u školskoj godini 2021./2020. upisujemo dva mješovita odjela po 26 učenika. Dakle, ukupno 52 nova učenika. U tijeku je prijavljivanje u sustav e-Upisi, gdje se automatski računaju i njihove ocjene, nakon čega će biti poznati njihovi bodovi. Svaki učenik može odabrati koju školu želi upisati prema svojim prioritetima, od jedan do šest. Tako će i sam sustav budućim srednjoškolcima pokazati na kojem su mjestu u školi za koju su zainteresirani. Što se tiče naše škole, mi bodujemo ono što i druge škole, a i nešto dodatno. To je, dakle, opći uspjeh od petog do osmog razreda, uspjeh u sedmom i osmom razredu iz hrvatskog jezika, matematike, prvog stranog jezika, biologije, povijesti i zemljopisa. Ono što je posebno za našu gimnaziju, mi smo katolička škola, stoga je jedan od uvjeta prihvaćanje katoličkog ozračja i duhovnog formativnog programa. Nakon što to predstavimo roditeljima u nazočnosti kandidata, oni daju pristanak, ako se s našim katoličkim opredjeljenjem slažu. Taj razgovor s roditeljima i kandidatom je obvezatan uvjet za upis u našu školu. Obavijest o terminima za ovaj razgovor roditelji mogu vidjeti na našoj internetskoj stranici te nazvati našu gimnaziju i dogovoriti svoj dolazak. Na tome razgovoru imamo prigodu objasniti na koje tri dimenzije mi stavljamo naglasak kada je riječ o našem poslanju i karizmi. To su svakako intelekt i znanje koje prenosimo kao obrazovna i odgojna ustanova. Osim toga, mi kao katolička škola formiramo i vjersku dimenziju. Mogu reći da je to za nas jednako važno kao i znanje - istaknuo je ravnatelj Isusovačke klasične gimnazije, o. Sebastian Šujević, SI. D.Celing
POSEBAN TIM PRUŽA POTPORU
Vjerska formacija ostvaruje se kroz duhovni program koji prožima cijelu školsku godinu. Riječ je o misi zazivanja Duha Svetog na početku školske godine, obilježavanju Došašća i korizme te duhovnim obnovama. Treći stup je briga za pojedinca. Riječ je o praćenju učenika kroz njegov razvoj. Škola nudi pomoć ako naiđe neki problem. Za tu svrhu postoji poseban tim.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana