Osijek
MINISTAR JOSIP ALADROVIĆ U OSIJEKU

Čak 25 milijuna kuna za zapošljavanje žena
Objavljeno 23. lipnja, 2021.
Gradonačelnik Ivan Radić pohvalio je socijalni projekt “Zaželi”, u okviru kojega je jučer potpisano 18 ugovora

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović svečano je, u nazočnosti gradonačelnika Ivana Radića i osječko-baranjskog dožupana Mate Lukića, uručio 18 ugovora u sklopu poziva "Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II", u vrijednosti višoj od 25 milijuna kuna.


Za teže zapošljive


- Nastavlja se zapošljavanje teže zapošljivih kategorija i briga o starijim osobama, na početku je ovaj projekt bio zamišljen da se u njega ulože sredstva u vrijednosti od 300 milijuna kuna, a ispalo je da su, evo, do sada zapošljavanje i socijalna uključenost financirani s više od jedne milijarde i osam stotina milijuna kuna u cijeloj Republici Hrvatskoj. U Osječko-baranjskoj županiji, kao najsvjetlijem primjeru u ovom projektu, iznos je 330 milijuna kuna. Ovaj put ugovori su s gradovima i općinama i udrugama civilnog društva, sa svima koji su pronašli svrhu u ovom programu. Planiramo u sljedećem višegodišnjem financijskom okviru osigurati sredstva za ovaj projekt jer on sadržava tri prioritetne osi Europskog socijalnog fonda - zapošljavanje, socijalnu uključenost i obrazovanje, uz zadovoljstvo zaposlenih i korisnika koji trebaju skrb u vlastitim domovima. Siguran sam da ćemo u sljedećem razdoblju još aktivnije provoditi ovaj program - rekao je ministar.

Ovaj iznos pokazuje kolika je, dodao je Aladrović, snaga ovog projekta i kolika je potreba za njim, pa će program "Zaželi" imati i fazu III, od 2021. do 2027. godine. Napomenuo je kako se može razgovarati i o tome da se u njega uključi i zapošljavanje muškaraca, ali mu je bitno da u tome imaju fokus na korisnicima, da oni budu zadovoljni, ali naravno da budu zadovoljni i svi oni koji na ovaj način nađu posao i dodatno obrazovanje.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić istaknuo je da je Grad Osijek socijalno uključiv grad, koji izdvaja pozamašna sredstva za socijalno ugrožene osobe pružajući im socijalnu zaštitu, pa će to nastaviti i u nadolazećem razdoblju.

Dobro osmišljen projekt

- Sama činjenica da je ovo drugi put da se projekt provodi govori u prilog tome da je projekt dobro osmišljen, da ga ministarstvo s Aladrovićem na čelu dobro obavlja, omogućavajući pristup tržištu rada najranjivijim skupinama, da se brinu o onima kojima je to najpotrebnije. Mislim da je to največa vrijednost ovog projekta i rekao bih da je to dobitna kombinacija. Grad Osijek nastavit će sudjelovati u tom projektu kao partner i čestitam svim dobitnicima ovih ugovora, želim čestitati i onima koji su ga proveli. Siguran sam da će se ovako uspješno odrađivati i u budućnosti - izjavio je za novinare prije svečanosti podjele ugovora novim korisnicima Ivan Radić.

Darko Pejić

55 KORISNIKA U ŽUPANIJI U FAZI II


Dožupan Lukić zahvalio je ministru što je upravo u Osijek i Osječko-baranjsku županiju došao uručiti vrijedne ugovore. “Rezultat je to svakako i prve faze ovog odličnog projekta, za koji je Osječko-baranjska županija prva i aplicirala, a prije nekoliko dana ta je prva faza i završena. Trenutno u županiji 55 jedinica lokalne samouprave i organizacije civilnog društva provode drugu fazu, Županija ima spreman projekt za fazu II i čim se otvori natječaj, mi ćemo aplicirati i dobro ga provoditi, kao i do sada”, kazao je Lukić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike