Regija
6. SAJAM VINA I KULENA

Na sedmo ocjenjivanje kulena stiglo čak 30 uzoraka
Objavljeno 24. lipnja, 2021.
ORAHOVICA - Grad Orahovica i Turistička zajednica grada u subotu, 26. lipnja, organiziraju šesti Sajam vina i kulena na orahovačkom jezeru. U sklopu sajma bit će proglašeni najbolji proizvođači vina i kulena, izabrana nova vinska kraljica, a kao uvod u cijelu priču u kušaonici vina održano je ocjenjivanje kulena, za koje je zaprimljeno rekordnih 30 uzoraka. Stručno ocjenjivačko povjerenstvo i ove godine čini dokazana ekipa: Vladimir Pleša, predsjednik, te Tomo Trstenjak i Antun Andelfinger, članovi.



– Ponosan sam što je na ocjenjivanje došlo najviše kulena dosad i moram reći kako je baza uzoraka stigla od vrhunskih slavonskih kulenara. Ocijenili smo vanjski izgled, okus, miris, boju i konzistenciju, a to znači čvrstinu kulena kod presjeka – rekao je Vladimir Pleša.



Iznimno zadovoljan odzivom kulenara je i gradonačelnik Orahovice Saša Rister.



– Presretan sam zbog ovog broja, to je dokaz da dobro radimo i idemo s ovakvim manifestacijama pravim putem. Pobjednike ćemo objaviti i proglasiti na sajmu. Ovo je sjajna promocija turizma orahovačkog kraja, preko onoga po čemu smo prepoznatljivi, našim zaštitnim znakovima kulenu i vinu – rekao je Rister. V.G.
Možda ste propustili...

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

Najčitanije iz rubrike