Regija
VINKOVAČKI LAĐARI PRIPREMAJU NEKOLIKO DOGAĐANJA

Na Dunavu će veslati 40 km od Batine do Aljmaša
Objavljeno 24. lipnja, 2021.
VINKOVCI - Iako su Vinkovački lađari završili na posljednjem mjestu na Kupu Borovik, zadovoljni su se vratili kući jer su popravili svoj rezultat s nedavne utrke na Jarunu za 12 minuta.

– Nismo postigli veliki rezultat, ali smo napravili ogroman pomak u odnosu na Jarun. Sretni smo zbog toga i dalje ćemo nastaviti s treninzima i pripremama za Dan grada i maraton u Metkoviću – kaže osnivač i predsjednik udruge Vinkovački lađari Stjepan Sertić, dodajući kako im je sljedeći nastup 2. srpnja na spustu na Dunavu na relaciji Batina – Aljmaš dugoj 40 kilometara.

– Jedna zahtjevna disciplina na kojoj ćemo nastupiti prvi put i nadamo se uspješnom završetku – nastavlja Sertić pojašnjavajući kako ovdje nije riječ o klasičnoj utrci lađa, nego su natjecatelji u kanuističkim i kajakaškim čamcima u raznim disciplinama. Vinkovčani će biti gosti sa svojom lađom i tako promovirati lađare, a to je prilika za kvalitetan trening. Sve je to uvertira u ono što slijedi za Dan grada, kada će se na Bosutu održati tri maratona – lađarskih ekipa, mladih od 10 do 16 godina i tradicionalni maraton lađa za osobe s invaliditetom.

- Imat ćemo puno popratnih sadržaja koje ćemo mi lađari organizirati, a uz maraton bit će i međunarodna kajakaška regata, na kojoj će, uz naše, nastupiti i ekipe iz BiH – kaže Sertić. M.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ZMAJEVCU ODRŽAN 16. VINSKI BOR MARATON

Živnuli surduci i podrumi

2

PRISJEĆANJE NA ODLAZAK 67 DRAGOVOLJACA

Batrac: "Bili su teški, ali i ponosni dani"

3

"SREDNJI VIJEK" U PARKU I PERIVOJU PRANDAU-MAILATH

Prikaz otmice hrvatsko-ugarske kraljice Marije