Regija
UMJESTO KUPANJA IZABRALI RADNU AKCIJU

Mladi članovi batinskih udruga uredili su plažu na Zelenom otoku
Objavljeno 22. lipnja, 2021.

Dunavska plaža na Zelenom otoku u Batini jedna je od najpoznatijih baranjskih pješčanih plaža iako je riječ o mjestu na kojemu se kupači kupaju na vlastitu odgovornost. Niz generacija Baranjaca i ostalih gostiju koriste njezine ‘‘pješčane resurse‘‘ provodeći tu ugodne ljetne trenutke. Uređeno je na njoj i igralište za odbojku na pijesku - poprište brojnih turnira i rekreativnih odbojkaških partija, a svojevremeno je uz plažu bio i pokretni ugostiteljski objekt. Tropske vrućine izmamile su na desnu dunavsku obalu brojne kupače, ali i skupinu mladih ljudi koji su, pod ‘‘dirigentskom palicom‘‘ Ivana Vide iz Batine odlučili radno provesti dan i urediti plažu.

U okviru projekta Kreafire, koji potiče provedbu upravo takvih malih, ali lokalno vrlo važnih inicijativa, članovi nekoliko mjesnih udruga, dobrovoljni vatrogasci, mladi nogometaši lokalnog kluba, ribiči i mještani motokultivatorom su ‘‘prošpartali‘‘ cijelu plažu te ručno odstranili travu i korov. Na odbojkaški je teren nasuto 20 kubičnih metara pijeska, obojeni su stupovi za odbojkašku mrežu te pokupljeno smeće, koje je sve češći problem ove lokacije.

- Cilj je aktivirati lokalno stanovništvo da na prepoznati problem odgovori vlastitim angažmanom. U posljednjih nekoliko mjeseci proveli smo nekoliko sličnih aktivnosti u Batini, a raduje me što je vidljiv rast zanimanja za sudjelovanje - rekao je Vida.

Akcija je završila partijom odbojke na pijesku i ručkom u organizaciji trgovine GI-TA.

I. Getto

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike