Ekonomija
JASMINA PETROVIĆ: KREATIVNOST U POSLU

Od poslovnog i čokoladnog izazova i eksperimenta do novog turističkog suvenira njezina grada Virovitice
Objavljeno 23. lipnja, 2021.
Virovitičanka Jasmina Petrović radila je u tehnološkoj tvrtki, ali oduvijek je težila nečemu kreativnom i tako je počela priča o obrtu ručne izrade čokolade i pralina Choco & pralinea. Uz Prehrambeno-tehnološki fakultet završila je i edukaciju kod Stiva Kahline, međunarodno priznatog majstora čokolatijera. "Godinu-dvije ideja je kuhala u meni, a onda sam dala otkaz i odlučila pokušati s čokoladom te sama sebi postaviti izazov. Iako edukacija traje samo nekoliko dana, puno toga naučiš uz pravog profesionalca, pogotovo kada sve vidiš na licu mjesta. Naravno, bilo je puno rada, truda, vježbanja i eksperimentiranja", priča Jasmina Petrović. Nakon što je svladala tehnike temperiranja i oblikovanja čokolade, iz njezine radionice počela su izlaziti mala jestiva remek-djela. Osim stalnih proizvoda pravi i razne čokoladne prutiće, čokobukete i poklon-pakete, a novi proizvod je čokoladna pizza, od vrhunske bijele i tamne čokolade te ukusnih orašastih plodova i sušena voća. Jasmina sama i osmišljava i izrađuje ambalažu. "Ambalažu izrađujem od prirodnog kraft-papira, tehnikom origami, sve se slaže, nema lijepljenja i rezanja. Uskoro ću imati i svoj web shop pa se nadam i većem broju kupaca. Situacija s koronom utjecala je i na obrt, osobito jer mi je ideja bila velik dio posla usmjeriti na proslave, a koje su uglavnom bile otkazane. Ipak, sada se situacija malo smiruje pa vjerujem kako ćemo se svi ponovno vratiti u normalan život i posao", nastavlja Jasmina Petrović, čiji je proizvod postao i suvenir Virovitice. "Svoje proizvode aplicirala sam Turističkoj zajednici grada Virovitice kao suvenir i to su mi odmah prihvatili kao nešto lokalno", kaže Jasmina. V.Grgurić
BEZ KONZERVANSA, DOMAĆE SIROVINE
Jasminku Popović vesele sve veća popuštanja epidemioloških mjera i vražanje života “u normalu”. “Sada se situacija s koronavirusom malo smiruje pa vjerujem kako ćemo se svi vratiti u normalan život i posao”, kaže Jasminka te dodaje kako i dalje usavršava nove proizvode te je najveći naglasak na tomu da su svi njezini proizvodi bez konzervansa, a većinu sirovina uzima od lokalnih proizvođača. “Ne upotrebljavam industrijske smjese, nego sama izrađujem svoj karamel, voćni pire i druga punjenja, a kao zaslađivač svojih delicija koristim samo med, također domaći”, ističe ova virovitička poduzetnica.

Možda ste propustili...

RECIKLIRAJMO ZA ZEMLJU - I MALE PROMJENE IMAJU VELIK UTJECAJ

Tehnologija i odgovorno poslovanje ruku pod ruku

U CILJU SMANJENJA PLASTIČNOG OTPADA

Nastavlja se Konzumova kampanja “Jedna manje”

Najčitanije iz rubrike