Crna kronika
TRAGEDIJA KOD NEPTUNA

Nastavljena potraga za 30-godišnjakom koji je nestao u Dravi
Objavljeno 22. lipnja, 2021.

Vezani članci

ZABAVA ZAVRŠILA TRAGEDIJOM U DRAVI KOD NEPTUNA

Tri su prijatelja ispala iz kanua, jedan je nestao

U utorak, u prijepodnevnim satima, nastavljena je potraga za 30-godišnjakom koji je nestao u Dravi nedaleko od Moto nautičkog kluba Neptun, u Osijeku. Oko 11 sati, između brodova, šlepova i barži, koji su privezani ondje uz desnu obalu, policijski ronioci pronašli su tenisicu koju su spremili u vrećicu za dokaze i odnijeli. Tek će se vidjeti je li pripadala nestalom mladom muškarcu.


Podsjetimo, u subotu, oko 17 sati. skupina mlađih muškaraca odlučila je vrući lipanjski dan iskoristiti za vožnju kanuima po Dravi. Porinuli su plovila u Dravu 300-tinjak metara uzvodno od Neptuna, kod betoniranog spusta za čamce, i u jednom trenutku jedan od kanua, onaj koji se posljednji otisnuo od obale, prevrnuo se. Tri mlada muškarca našla su se u Dravi i počela su plivati prema obali, a njihovi su prijatelji u svojim kanuima već bili nizvodno, na putu prema pješačkom mostu te nisu znali kakva se drama iza njih događa.

Muškarac koji se ondje zatekao kada su mladići spuštali kanue u Dravu čuo je povike i odmah sa svojim jet skijem krenuo u pomoć. Navodno je 30-godišnjak rekao kako on ne treba pomoć i da će sam otplivati do obale, a dvojica njegovih prijatelja pomoć su prihvatila. Na žalost, kada su stigli do obale i okrenuli se, 30-godišnjaka, koji se držao za kanu, više nije bilo iznad površine vode, a kanu je otplutao nizvodno. Potraga koja je uslijedila istoga dana, na žalost, do zaključenja teksta u utorak poslijepodne nije dala rezultata.

 

Na mjestu gdje se kanu prevrnuo izuzetno su jake riječne struje, a privezano je za obalu i više velikih brodova. Na ovom potezu Drave već je bilo više utapanja, potvrdili su nam jučer dvojica Osječana koji se svakodnevno dolaze rashladiti u Dravi upravo na spustu za čamce.

- U vodu uđem do kukova i dalje ne idem, jer znam da je opasno plivati u blizini brodova. Ako baš želim plivati, odem do Neptuna i tamo se puštam do kompe. Svaki put kada mladići i djevojke dođu na spust za čamcem s namjerom da se kupaju, upozorim ih na opasnost od riječnih struja kod obližnjih barži i brodova, da je bilo utapanja te da im je bolje otići do Neptuna - kaže nam Robert Brajdić iz Retfale, koji je sa zanimanjem promatrao napore vezanih policijskih ronilaca koji su oko 100 metara nizvodno, između obale i privezanih brodova, tragali za nestalim 30-godišnjakom. Svjedočio je Brajdić i policijskoj akciji od prije nekoliko godina kada se mladić na istom mjestu kod spusta za čamce utopio nakon što je pokušao iz Drave izvući svog psa koji se utapao. Na kraju je i on završio ispod privezanih brodova.

 

Koliko su opasne dravske struje kod privezanih brodova kazuje činjenica da ni roniocima nije bilo dopušteno uobičajeno pregledavanje dravskog dna u blizini brodova. Zbog tlaka koji nastaje u blizini brodske kobilice, u opasnosti bi bili i njihovi životi. S.Lacić/M.Bugarić

Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

Najčitanije iz rubrike