Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA STIGLI U SVETI MARTIN NA MURI

Bijelo-plavi počeli s glavnim dijelom priprema
Objavljeno 21. lipnja, 2021.

Vezani članci

PRVOG DANA PRIPREMA OSIJEKA U SV. MARTINU NA MURI STIGLO I PRVO POJAČANJE

Nejašmić na jednogodišnjoj posudbi uz opciju otkupa

Nogometaši Osijeka stigli su u Sveti Martin na Muri u kojem će odraditi glavni dio priprema. Bijelo-plavi će u najsjevernijoj općini Hrvatske boraviti narednih 12 dana tijekom kojih će osim treninga odigrati i četiri pripremne utakmice.



Ako su mislili kako će dolaskom u poznate toplice pobjeći vrućini koja je posljednjih dana zavladala Osijekom, u redovima hrvatskog doprvaka morali su se priviknuti na vrlo slične uvjete. Dočekala ih je visoka temperatura te se mogu nadati kako će u narednim danima ipak s te strane imati povoljniju situaciju.

Nenad Bjelica na kraju se odlučio na 35 igrača, s tim što su od prvog dana u Svetom Martinu na Muri njih 33, dok će se Igor Silva i Mirlind Daku priključiti u utorak. U Osijeku su ostali Josip Špoljarić, Robert Mišković, Todor Todoroski i Filip Mekić, za koje će Klub u što skorijem vremenu pokušati pronaći sredine u kojima će imati potrebnu minutažu.

Na Bjeličinom popisu našli su se Ivica Ivušić, Antonijo Ježina, Marko Malenica, Marko Barešić, Tin Sajko (vratari), Igor Silva, Mato Miloš, Alen Grgić, Danijel Lončar, Jose Antonio Caro, Jevhen Čeberko, Adrian Leon Barišić, Slavko Bralić, Mateo Karamatić, Mario Jurčević, Luka Marin, Ivan Cvijanović, Mihael Žaper, Josip Vuković, Marko Hanuljak, Vedran Jugović, Marin Pilj, Petar Brlek, Šime Gržan, Merveil Ndockyt, Eros Grezda, Petar Bočkaj, Damjan Bohar, Amer Hiroš, Ramon Mierez, Mihret Topčagić, Antonio Mance, Mirlind Daku, Dion Drena Beljo i Šimun Mikolčić.

Među najiskusnijim Osijekovim igračima Vedran Jugović istaknuo je zadovoljstvo odrađenim prvog tjedna priprema.

- Atmosfera je dobra, nadovezuje se na ono što smo napravili prošle godine. Dočekali smo pripreme puni samopouzdanja, iza nas je vrlo dobrih tjedan dana, a sada idemo na glavni dio priprema gdje ćemo odigrati i neke prijateljske utakmice, u kojima ćemo pokušati pobjedama još više podići samopouzdanje, raditi dobro i u miru, za što imamo dobre uvjete. Nedostaju nam reprezentativci Škorić i Kleinheisler, nadam se da će tako uvijek biti, da imamo što više reprezentativaca. Došli su neki novi igrači, to su sve kvalitetni igrači i na nama je da im pomognemo da se što prije uklope.

Prošla je sezona bila iznimno uspješna za bijelo-plave, s brojnim klupskim rekordima, a u novoj se očekuje još veći iskorak, što znači i trofej(i).

- To je neki prirodni slijed da rastu ambicije iz godine u godinu, da se letvica podiže. Mi znamo gdje smo je postavili s prošlom sezonom, ispod nje ne želimo ići. Imamo i Europu, tako da imamo puno toga za napraviti. Ali prije svega moramo se skoncentirati da se što bolje pripremimo i da dočekamo sezonu što spremniji - poručio je na početku druge faze priprema Osijekov veznjak, koji je zaliječio ozljedu zadobivenu u završnici prošle sezone.


Goran Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike