Sport
PRVOG DANA PRIPREMA OSIJEKA U SV. MARTINU NA MURI STIGLO I PRVO POJAČANJE

Nejašmić na jednogodišnjoj posudbi uz opciju otkupa
Objavljeno 21. lipnja, 2021.

Vezani članci

NOGOMETAŠI OSIJEKA STIGLI U SVETI MARTIN NA MURI

Bijelo-plavi počeli s glavnim dijelom priprema

Darko Nejašmić novi je igrač Osijeka te u Gradski vrt stiže na jednogodišnju posudbu iz Hajduka uz opciju otkupa. Mladi hrvatski reprezentativac u ponedjeljak je obavio liječnički pregled nakon čega bi se trebao priključiti novim suigračima. Nejašmić sa Splićanima ima ugovor do lipnja 2023. godine, no bijelo-plavi imaju mogućnost aktivirati klauzulu po kojoj bi od sljedeće sezone odmah počeo vrijediti trogodišnji ugovor s hrvatskim doprvakom.



Tako je već prvog dana priprema u Svetom Martinu na Muri Nenad Bjelica dobio pojačanje na poziciji zadnjeg veznog. Iako su se pojavila nagađanja kako je došlo do "trampe" između Osječana i Splićana, koji su zainteresirani za Josipa Vukovića, prošlog rujna pristiglog u Gradski vrt, to nije povezano. Osijek je odlučio reagirati kada mu se otvorila povoljna mogućnost dovođenja kvalitetnog igrača, koji će u Osijeku pokušati "restartati" svoju karijeru, koja je posljednjih mjeseci zapela. Hrvatski U-21 reprezentativac koji je donedavno bio prvotimac kod izbornika Igora Bišćana, izgubio je najprije status u splitskom klubu, a potom i u mladoj reprezentaciji te nije ni bio u kadru za četvrtfinale U21 Eura protiv Španjolske. Hajduk ga je proljetos prebacio u drugu momčad, a ovog ljeta i potpuno otpisao te ga nije ni vodio na pripreme.

Dojam je kako njegovim angažmanom Osijek nije preuzeo nikakav rizik, jer definitivno se radi o kvalitetnom veznjaku kojemu je možda samo potrebna nova sredina kako bi ponovno pokazao izdanja koja su ga "gurnula" u prvu momčad Splićana i naše mlade reprezentacije. Pod Bjeličinim vodstvom svakako ima sve predispozicije za to. Ukoliko 22-godišnji Nejašmić opravda očekivanja Osijek će za već dogovorenu odštetu (neslužbeno oko milijun eura, nap.a.) dobiti igrača na kojega može računati na duži period, a na kojem na kraju može i dobro zaraditi, u trenutku njegovog izlaznog transfera. Ne treba dvojiti kako će i on u novoj sredini dati sve od sebe te se pokušati nametnuti i tako pokazati kako je povjerenje Bjelice u njegove mogućnosti bilo na čvrstim temeljima.

Nejašmićev dolazak dobar je početak Osijekove druge faze pripreme, tijekom koje se očekuje još poneko pojačanje.




Goran Roguljić
Nejašmić lani 19 nastupa
Darko Nejašmić za Hajduk je odigrao ukupno 69 utakmica, postigavši tri pogotka uz jednu asistenciju, a u HNL-u je u prvoj momčadi Splićana debitirao u prosincu 2018. godine. Lani je za Hajduk skupio 19 nastupa, deset u početnoj postavi, a posljednji je bio u ožujku.

Najčitanije iz rubrike