Sport
OPTIMIZAM UOČI ŠKOTSKE

Perišić: Nema straha, vidjet ćete jednu posve drugačiju Hrvatsku
Objavljeno 21. lipnja, 2021.

Vezani članci

POZITIVAN NA COVID-19

Billy Gilmour propušta utakmicu protiv Hrvatske

Hrvatsku sutra na Hampden Parku očekuje posljednja utakmica u skupini D Europskog prvenstva protiv Škotske. Nakon dva sramežljiva nastupa protiv Engleske i Češke našoj je reprezentaciji ostala ta posljednja prilika za popravak ukupnog dojma i ostvarivanje prve pobjede na ovom Euru koja bi joj trebala biti dovoljna za plasman u osminu finala. Tu važnu utakmicu najavili su naš jedini strijelac na Euru Ivan Perišić, te izbornik Zlatko Dalić. Pričalo se o specifičnostima ovog turnira zbog stalnih putovanja jer kamp naše reprezentacije je silom prilika premješten iz Škotske (St. Anderws) u Rovinj.


- Pravila su za sve ista, moramo se koncentrirati na nas i na pobjedu te nastojati proći u drugi krug.  Neke zemlje igraju kući, neke ne mogu niti imati navijače na gostujućim terenima. S te smo strane oslabljeni, ali moramo se skupiti i probati proći grupu – rekao je Ivan Perišić, pa dodao:


 - Nismo bili pravi u prve dvije utakmice. Trebamo bolje igrati, više trčati i probati se skupiti. Nije lako, ali uvijek kad je trebalo bili smo pravi i vratili bi se iz mrtvih. Nema straha za sutra, mislim da će to biti jedna skroz druga Hrvatska.


Škotska je nenadano ostala bez svoje mlade nade Billya Gilmoura čiji je test na koronavirus bio pozitivan pa ga neće biti u toj odlučujućoj utakmici. Je li to hendikep za Škote?


- Nije niti jednoj reprezentaciji lako kad izgubi važnog igrača. Škotska sigurno ima rješenja i zamjenu. Bit će spremni, igraju pred svojim navijačima i dat će sigurno sve od sebe. Mi gledamo sebe i puno će toga ovisiti o nama.  Ovo je zadnja šansa koju smo dobili. Moramo sve učiniti da je iskoristimo. Mi smo najviše oštećeni, s navijačima smo puno jači. Nije fer da igramo protiv dva domaćina, bez navijača, da moramo putovati. Već nas se mjesec dana plaši s raznim stvarima. S izolacijom, ne smijemo ovo, ne smijemo ono. No,  moramo se izdignuti iznad tih stvari, izaći na teren kao favoriti. Strpljenje je bitno, moramo čekati svoju šansu – zaključio je Perišić


Izbornik Zlatko Dalić je odgovorio na pitanje što očekuje od suparnika, ali i od svoje momčadi?


- Želim od svih da Hrvatska ima podršku jer ta reprezentacija to i zaslužuje. Mi znamo da Škoti imaju snagu preko lijeve strane, preko Robertsona koji je jako ofenzivan. Moramo nametnuti svoj stil igre i odraditi ono što se dogovorimo. To nije bio slučaj s Češkom. Trebamo primijeniti igru koju želimo, biti strpljivi, graditi napad, rekao je Dalić, pa je još jednom upozorio na specifičnosti ovog turnira koji je opterećen protu pandemijskim mjerama.

- Veliki je pritisak bio na nama. Morali smo otkazati kamp u Škotskoj. Napravili smo iznimku, ostali u Hrvatskoj. Putujemo svako malo, a to nisu normalni uvjeti. Uvjeti nisu za sve jednaki.  Pritisak oko pozitivnih testova traje već mjesec dana, stalno se provlači strah da netko ne bude pozitivan. No, moramo se koncentrirati na utakmicu i dobiti svoja tri boda na zelenom terenu.
Izbornik ne smatra kako će izostanak Gilmoura biti poseban dobitak za Hrvatsku.


- Svaki igrač nedostaje ekipi. Igrao je dobro protiv Engleske, ali koliko sam pratio, prije toga je bio rezerva. Imaju oni iskusnije igrače. Ja to ne vidim kao dobitak. Škotska je snažna, dobra momčad i taj jedan igrač koji dosad nije bio standardan možda neće značiti toliko puno. Ali da, igrao je dobro protiv Engleske. Nadam se kako će se brzo oporaviti.


Kada je naš sastav u pitanju ostala je neizvjesnost oko toga hoće li za nastup spreman biti Borna Barišić?


- Borna se priključio treninzima prije dva dana, odradio je dva treninga koja nisu dovoljna da bude spreman. Ako budem siguran da može igrati, s nama je i bit će u kadru, zaključio je Zlatko Dalić, izbornik hrvatske reprezentacije.


Škotska i Hrvatska svoju utakmicu igraju u utorak s početkom u 21 sat. D.Keler

Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

SLAVONSKI OBRAČUN PRIPAO LIDERU

Dogan pogodio za ostanak bodova u Gradskom vrtu

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

Najčitanije iz rubrike