Sport
SKUPINA A TALIJANI GAZE SVE REDOM

Dobre i pričuve "azzurra"
Objavljeno 21. lipnja, 2021.
Velšani su minimalno poraženi na rimskom Olimpicu, ali zadržali su drugo mjesto na tablici i nastavljaju natjecanje na Euru

S dvije startne pobjede i osiguranim plasmanom u sljedeći krug natjecanja te s osam novih igrača u udarnoj postavi Talijani su ušli u treći domaći susret. I zasluženo ga riješili u svoju korist kontrolirajući igru cijelim tijekom, a posao im je bio olakšan od 55. minute, kada su Velšani ostali s igračem manje.



Talijani su od početka preuzeli posjed lopte te na početku 12. minute kreirali prvu prijetnju. Slijeva je iz dubine u 16-ercu Bastoni tražio Belottija, koji je za malo bio kratak. Tri minute poslije Emerson je pokušao izvana, ali je snažni udarac završio u naručju Warda. U 17. minuti zdesna je pokušao Toloi, a na putu prema vratima Pessinu je pogodila lopta i umalo prevarila velškog vratara. I sedam minuta poslije Talijani su (za)prijetili zdesna, odakle je Bernardeschi dubinski dodao Belottiju, čiji je prizemni udarac otišao pokraj suprotne vratnice. Velšani su u jednom od rijetkih posjeta protivničkoj polovini terena u 27. minuti izborili udarac iz lijevog kuta, odakle je James ubacio na prvu vratnicu, gdje je skočio Gunter i glavom poslao loptu nedaleko od bližeg gornjeg kuta. Dvije minute potom Bastoni je slijeva na drugoj strani pronašao Chiesu, koji je iz povoljne pozicije šutirao pokraj suprotnog kuta. Napori Talijana urodili su plodom u 39. minuti, kada je Verratti na desnoj strani izborio slobodni udarac i prizemno ga ubacio na prvu vratnicu, kamo je utrčao Pessina i pogodio suprotni donji kut - 1:0. Isti je tandem i tri minute poslije slično prijetio slijeva, samo što je sada Verrattijevo dodavanje Pessina poslao pokraj suprotnog kuta.

Domaći su malo rezerviranije ušli u nastavak, ali nakon nepunih osam minuta zamalo su udvostručili prednost. Slobodni udarac s 25 metara izveo je Bernardeschi, čiji je prizemni šut zaustavila desna vratnica. Dvije minute potom mladi Velšanin Ampadu neoprezno je startao na Pessinu, tako da mu je rumunjski sudac pokazao izravni crveni karton. To su Talijani zamalo naplatili deset minuta poslije, kada je Chiesa probio desni bok i vratio do Belottija, čiji je prizemni udarac iz blizine vratar Ward nogom obranio. Velšani su najbolju priliku za izjednačenje imali u 75. minuti, nakon što je dubinsku loptu u 16-erac Rodon glavom prebacio na suprotnu, desnu, stranu, gdje se sam našao Bale i pucao iznad grede. D.Lekšan
RIM - Stadion Olimpico. Vrijeme: sunčano. Teren: odličan. Gledatelja: 18.000. Sudac: Ovidiu Hategan (Rumunjska) 7. Strijelac: 1:0 Pessina (39). Žuti kartoni: Pessina (Italija), Allen i Gunter (Wales). Crveni karton: Ampadu (Wales)

IGRAČ UTAKMICE: MARCO VERRATTI (ITALIJA)

ITALIJA

1 (1)

Donnarumma - (od 90. Sirigu -), Toloi 6,5, Bonucci 6 (od 46. Acerbi 6), Bastani 7, Emerson 6,5, Pessina 7,5 (od 87. Castrovilli -), Jorginho 6,5 (od 75. Cristante -), Verratti 7,5, Chiesa 7,5, Belotti 7, Bernardeschi 7 (od 75. Raspadori -)

WALES

0

Ward 7, C. Roberts 6, Gunter 6,5, Rodon 7, Ampodu 5, Williams 5,5 (od 87. Davies -), Morell 5,5 (od 60. Moore 6), Allen 5,5 (od 87. Levitt -), Ramsey 6, Bale 6 (od 87. Brooks -), James 6 (od 75. Wilson -)

SKUPINA A
1. Italija*3*3*0*0*7:0*9

2. Wales*3*1*1*1*3:2*4

3. Švicarska*3*1*1*1*4:5*4

4. Turska*3*0*0*3*1:8*0

Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike