Crna kronika
SUDAC ISTRAGE PUSTIO 38-GODIŠNJAKA IZ BOROVA NA SLOBODU

Prijetio smrću socijalnoj radnici
Objavljeno 21. lipnja, 2021.
Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru ispitalo je 38-godišnjaka koji je osumnjičen za napad i prijetnje djelatnici Centra za socijalnu skrb. Iako je Odvjetništvo predložilo istražni zatvor za nasilnika, sudac istrage pustio ga je na slobodu. Državno odvjetništvo žalit će se na odluku istražnog suca.

Tridesetosmogodišnjaka se sumnjiči da je prošlog tjedna, 15. lipnja, oko 15.20 sati, u obiteljskoj kući u Borovu, kako bi spriječio djelatnicu nadležnog Centra za socijalnu skrb u provođenju naložene mjere, ženu uhvatio za ramena i odgurnuo, pri čemu je ona udarila u dovratnik ulaznih vrata. U daljnjem su ga napadu spriječili policajci koji su bili u pratnji, a osnovano se sumnja, navodi odvjetništvo, da je osumnjičenik istom prilikom zaprijetio smrću djelatnici Centra.Nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja, sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na žrtvu i opasnosti od ponavljanja djela, no sudac istrage rješenjem je odbio navedeni prijedlog i odredio osumnjičeniku mjere opreza. On ima obvezu redovitog javljanja svakog drugog ponedjeljka u mjesecu u nadležnu policijsku postaju, zabranu približavanja žrtvi na udaljenost manjoj od 50 metara, zabranu uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvom te zabranu uhođenja ili uznemiravanja žrtve. Vukovarsko državno odvjetništvo podnijelo je žalbu protiv navedenog rješenja suca istrage. Tridesetosmogodišnjaka sumnjiči se za kazneno djelo prijetnje i napad na službenu osobu.

Podsjetimo, socijalni radnici dobili su status službene osobe tek nakon okrutnog ubojstva socijalne radnice i pravnika u Centru za socijalnu skrb Đakovo. Unatoč tome, i dalje su gotovo svakodnevni verbalni. a nerijetko i fizički napadi na socijalne radnike diljem Hrvatske. Iako se u javnosti ne zna za sve primjere, jedan takav napad zbio se krajem travnja u Kaštelima, kada je maloljetnik napao troje socijalnih radnika koji su ga nadzirali. Početkom travnja, otac djece koja su bila izdvojena iz obitelji, napao je socijalne radnice u Centru za socijalnu skrb u Ivanić-Gradu. Eskalaciju ovog napada spriječila je zaštitarka. S.Lacić
Možda ste propustili...

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana

PROMETNA NESREĆA U JUGOVU POLJU

Unesrećenog iz vozila spašavali vatrogasci

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri