Crna kronika
ZABAVA ZAVRŠILA TRAGEDIJOM U DRAVI KOD NEPTUNA

Tri su prijatelja ispala iz kanua, jedan je nestao
Objavljeno 21. lipnja, 2021.
Dvojicu je spasio vozač jet skija, a 30-godišnjak koji se držao za kanu je nestao

Za 30-godišnjim je muškarcem u tijeku potraga na rijeci Dravi kod Osijeka. Potvrdio nam je to Zoran Kon, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske. Nestali je bio u kanuu s još dvije osobe kada se plovilo prevrnulo. Sve se dogodilo u blizini Motonautičkog kluba Neptun, prekoputa zoovrta, u subotu oko 17 sati.



Kako doznajemo, skupina mlađih muškaraca odlučila je vrući lipanjski dan iskoristiti za vožnju kanuima po Dravi. Porinuli su plovila u Dravu 300-tinjak metara uzvodno od Neptuna, kod betoniranog spusta za čamce, i u jednom se trenutku jedan od kanua, onaj koji se posljednji otisnuo od obale, prevrnuo. Tri mlada muškarca našla su se u Dravi i počela su plivati prema obali, a njihovi su prijatelji u svojim kanuima već bili nizvodno, na putu prema pješačkom mostu, te nisu znali kakva se drama iza njih događa.

Kratko prije nego što su mladići porinuli kanue u Dravu, do istog se spusta jet-skijem dovezao jedan muškarac, koji je mladiće upozorio da budu oprezni jer je na tom dijelu jako opasno zbog privezanih šlepova i jakih struja. Muškarac je krenuo prema svom kombiju i prikolici, namjeravajući izvući jet-ski, kada je čuo vrisku i vidio da se jedan od kanua prevrnuo 15 - 20 metara od spusta. Odmah je dotrčao do svog jet-skija, upalio ga i odjurio po mladiće u vodi. Dvojica su se uhvatla za jet-ski, a upitao je i 30-godišnjaka, koji se držao za kanu, treba li mu pomoć. Kako je on odgovorio negativno, da će sam do obale, vozač jet-skija dva je njegova prijatelja dovezao do obale. Na žalost, kada su došli do obale, ni prijatelji ni muškarac na jet-skiju više nisu vidjeli 30-godišnjaka na površini, nego samo kanu kako nizvodno plovi Dravom. Dok su dvojica spašenih alarmirala policiju, vozač jet-skija svojim je plovilom pokušavao locirati mladića, a kada to nije uspio, odjurio je po ostale prijatelje iz skupine, koji su već odmaknuli u svojim kanuima, i rekao im da se vrate.

Pola sata od dojave policiji na mjesto događaja stigli su i ronioci. Dali su se u potragu za nestalim 30-godišnjakom, no ona je bila neuspješna, i u subotu i u nedjelju.

Što se dogodilo, čuli su i ljudi koji su se našli kod Motonautičkog kluba Neptun te se više osoba čamcima uključilo u potragu na Dravi. Na žalost, ni u nedjelju poslijepodne nije bilo nikakvih informacija o nesretnom 30-godišnjaku, a kako doznajemo, to nije prvi put da su se mladići, redom sve sportaši i u dobroj fizičkoj spremi, kanuima vozili Dravom.

Kanu koji se prevrnuo izvučen je na obalu kod Neptuna. Inače, 30-ak metara od mjesta s kojeg su mladi muškarci porinuli kanue uz obalu su privezani brodovi, a oko njih su iznimno jake struje. Za sada nije moguće znati što se dogodilo nestalom mladom muškarcu, odnosno je li ga jaka riječna struja povukla pod privezane brodove ili je uzrok zdravstveni.


Sandra Lacić
VIŠE UTAPANJA
U Dravi kod Motonautičkog kluba Neptun do sada je više osoba izgubilo život. U lipnju 2007. godine 38-godišnji Višnjevčanin skočio je iz čamca, u kojem je bio s još dvije osobe, nakon čega više nije isplivao na površinu. U kolovozu 2018. tijelo 27-godišnjaka pronađeno je samo stotinjak metara od mjesta gdje je skočio u Dravu za svojim psom mješancem Garijem, koji se utapao. Njegovo tijelo pronađeno je nakon četiri dana od događaja nedaleko od Neptuna, a lešina njegova psa Garija isplivala je dan prije kod katakombi. Nesretni mladić navodno je bacio psu lopticu, a pas se počeo utapati, pa je 27-godišnjak skočio u Dravu za njim. Posljednji put viđeni su prekoputa zoovrta u Osijeku, na mjestu gdje je u subotu nestao 30-godišnjak.

Možda ste propustili...

TROJE POGINULIH U UTORAK NA HRVATSKIM CESTAMA

Vozač (44) Audija nije bio vezan

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura