Sport
NK OSIJEK U SV. MARTINU NA MURI

Osijek traži igrače u Dalmaciji, na meti su Jurić i Nejašmić
Objavljeno 21. lipnja, 2021.
Osijek je pristao na odgodu krajnjeg roka za odgovor, ali Mijo Caktaš sve je dalje od dolaska u Gradski vrt

Nogometaši Osijeka danas počinju s drugim dijelom priprema za novu sezonu. Nakon prvog tjedna odrađenog u svome gradu, bijelo-plavi putuju u oazu Svetog Martina na Muri gdje će odraditi glavni dio trenažnog procesa te tamo odigrati i četiri prijateljske utakmice.



Tamo će vladati mala gužva, jer će na put 35 ili 36 igrača. Osim prvotimaca, bit će tu i rekonvalescenata koji će odrađivati rehabilitaciju te se polako uključivati u trenažni proces, povratnika s posudbe, ali i nekolicina mlađih igrača koji će dobiti priliku uvjeriti Nenada Bjelicu i njegov stožer da zaslužuju mjesto u kadru. Gužva bi mogla postati i veća ako se ostvari neki od očekivanih dolazaka.

Osim Mije Caktaša, nijedno drugo ime nije eksplicitno objavljeno iz Gradskog vrta kao ciljano pojačanje. Donedavnog kapetana Hajduka i nekoliko zadnjih sezona jednog od najefikasnijih igrača HNL-a želio je Bjelica dovesti u svoju momčad, često ističući važnost 15-ak pogodaka koliko mu nedostaje od veznjaka. Upravo je Caktaša vidio kao takvu željenu "desetku", no, sve je izglednije kako od njegovog dolaska neće biti ništa. Osijek je već pristao na odgodu krajnjeg roka za odgovor, ali čini se kako će Caktaš ipak novu destinaciju potražiti negdje u inozemstvu. No, ako već neće on, mogla bi stići druga dva pojačanja iz HNL-a. Naime, Osijek je pokazao zanimanje za napadača Šibenika Denija Jurića i veznjaka Hajduka Darka Nejašmića koje bi htio dovesti ovog ljeta. Na prvi pogled interes djeluje iznenađujuće, jer obojica igraju pozicije koje su trenutačno u Gradskom vrtu jako dobro pokrivene.

Odlaskom Ivana Santinija nakratko se upraznilo mjesto još jedne klasične "špice", ali uz oporavljenog Mihreta Topčagića te povratnika s posudbe Antonija Mancea, uz, jasno, nedodirljivog Ramona Miereza, teško je vidjeti prostor za još jednim napadačem. Moglo bi to značiti kako će Bjelica češće posezati za sustavom s dva klasična napadača, ili da jednostavno planira dugo igrati na dva kolosijeka (prvenstvo i Europa) te želi imati dovoljno kvalitetnih igrača da rezultati ne pate ni u jednom natjecanju. Naravno, među brojnim razlozima interesa za napadača koji je u dresu Šibenika lani zabio 11 pogodaka i imao tri asistencije, jest i onaj da možda stižu signali kako bi već ovoga ljeta mogla sletjeti "nemoralna ponuda" za Miereza. U svakom slučaju teško je očekivati da bi Osijek za Jurića ponudio veliku odštetu, dojam je da bi radije na Šubićevac proslijedili neke od igrača na koje ne računa, a koji Šibenčanima sigurno mogu pomoći.

I interes za Nejašmića ponovno je aktualiziran, nakon što je prije nekoliko tjedana gotovo zamro. Mladi hrvatski reprezentativac u posljednjih je pola godine gotovo nestao s nogometne mape, u Hajduku na njega ne računaju, stavili su ga i na transfer listu, no s obzirom na to da sa Splićanima ima ugovor još dvije godine, jasno je kako nije jednostavno postići dogovor da sve strane budu zadovoljne. Iako je i sam Bjelica istaknuo kako mu Nejašmić u ovom trenutku nije nužan, s obzirom na dobru pokrivenost na toj poziciji, počevši od Osijekovog mladog reprezentativca Mihaela Žapera, 22-godišnji veznjak svakako pripada u igrače s kojima se isplati riskirati. Možda mu je samo potreban "reset" u novoj sredini da ponovno pokaže zašto je bio u prvoj postavi ne samo Splićana, nego često i u U21 reprezentaciji. Nekakva posudba s opcijom otkupa vjerojatno bi bila zanimljiva svima, a u idućim ćemo danima vidjeti hoće li se na tom planu nešto konkretniji rasplesti.

I dok se prva momčad bijelo-plavih nastoji pojačati za iduću sezonu, neočekivano ona u mlađim uzrastima ostaje bez važne karike. Naime, Sven Sopić, kapetan pionira Osijeka, osvajača dvostruke krune, i reprezentativni branič u svom uzrastu, Gradski vrt trebao bi zamijeniti Maksimirom, nakon što je prihvatio vrlo izdašni stipendijski ugovor kojeg su mu ponudili Zagrepčani, a kakav u Osijeku nisu mogli, ali ni htjeli "mečirati".



Goran Roguljić
Radotić preuzeo B momčad
Tomislav Radotić novi je trener Osijeka II te će na toj poziciji naslijediti Igora Tolića. To će mu biti prvo seniorsko trenersko iskustvo, nakon što je do sada radio u Školi nogometa NK Osijek. Unutarnje snage činit će i njegov stožer u kojem se još nalaze Hrvoje Kurtović, Dino Siber i Filip Šušnjara, a bit će im priključen i iskusniji mentor. Pripreme B momčadi počinju 5. srpnja, odradit će ih u Osijeku, a drugoligaška sezona trebala bi početi sredinom kolovoza.

Možda ste propustili...

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

Najčitanije iz rubrike