Osijek
OBJAVLJENI NATJEČAJI

Srednje škole i domovi očekuju nove učenike
Objavljeno 21. lipnja, 2021.
Srednje škole i učenički domovi kojima je osnivač Osječko-baranjska županija objavili su natječaje za upis učenika u I. razred za 2021./2022. školsku godinu. Na temelju je to odluke koju je donijelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja nakon usklađivanja planova upisa na središnjoj razini.



Natječaj za upis učenika objavljuje se na mrežnim stranicama svake srednje škole i doma zasebno, ali i na mrežnim stranicama njihova osnivača, u ovom slučaju to je županija (www.obz.hr). Ukupno je riječ o 26 škola i pet učeničkih domova. Najviše škola raspoloživih za upis nove učeničke generacije je u Osijeku, njih 15; tri su škole u Belom Manastiru i Đakovu, te po jedna u Dalju, Valpovu, Donjem Miholjcu, Našicama i Đurđenovcu. Svih pet učeničkih domova je u Osijeku.



Najviše mjesta i učenika primit će našička Srednja škola Isidora Kršnjavog, za 17 obrazovnih programa predviđen je upis za ukupno 288 učenika. U Osijeku najviše raspoloživih mjesta za nove učenike je u Elektrotehničkoj i prometnoj školi; Strojarsko tehničkoj školi, te I. gimnaziji, svaka od njih oglasila je upis od 168 učenika.



Iz resornog županijskog upravnog odjela, onoga za obrazovanje, napominju kako je i ove godine ponuđena mogućnost da se prijavnice, upisnice i prateća dokumentacija vezana za ostvarivanje upisa u prvi razred srednje škole može dostaviti osobno ili elektroničkim putem na e-adresu školske ustanove istaknute u tekstu natječaja za upis.



Za upis u učenički dom učenici se prijavljuju prvi put elektroničkim načinom preko mrežne stranice Informacijskog sustava prijava i upisa u učenički dom domovi.e-upisi.hr, a na temelju natječaja za upis učeničkog doma. D.Kuštro
Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike