Regija
1. DANI OTVORENIH VINSKIH PODRUMA ĐAKOVAČKOG VINOGORJA

Tri dana vrhunskih
vina i glazbenika
Objavljeno 20. lipnja, 2021.
ĐAKOVO/TRNAVA/MANDIĆEVAC - Dvanaest vinarija iz Trnave, Mandićevca i Đakova, zajedno s dvije vinsko-turističke ceste Zlatarevac i Mandićevac, proteklog vikenda, od petka do nedjelje navečer, bile su nezaobilazna destinacija brojnim ljubiteljima vrhunske vinske kapljice, ali i vrhunske glazbe, kao i Male škole vina s dobrodošlim savjetima o kulturi vina. Turistička zajednica grada Đakova te općine Trnava i Drenje priredile su, naime, 1. Dane otvorenih vinskih podruma đakovačkog vinogorja, a koji su održani u okviru ovogodišnjih, 55. Đakovačkih vezova. Ujedno, taj je program bio i sastavni dio Vinskog mjeseca Osječko-baranjske županije, čiju organizaciju potpisuju njezina Turistička zajednica i OBŽ.

Đakovačko vinogorje, potvrđeno je i na 1. Danima otvorenih vinskih podruma, rađa vrhunskim vinima - tramincem, graševinom, frankovkom, chardonayem i drugima, a trnavačka vinarija i Vinski podrum u Đakovu Đakovačko-osječke nadbiskupije proizvode i plasiraju i misna vina. U tim je prostorima održana i Mala škola vina, za koju je broj posjetitelja bio ograničen - 25, a popunjen je u rekordnom roku. K tome, u Willage Wine Houseu u Mandićevcu održan je nastup NO Jazz Banda, a u trnavačkoj Vinariji Agro Zlatarevac nastupio je Bow vs Plectrum//Hojsak & Novosel, donoseći zanimljive fuzije više glazbenih stilova te priredivši vrhunske glazbene događaje.

Program 55. Đakovačkih vezova nastavlja se danas, 21. lipnja, izložbom fotografija “Poljem ravnim pustit ćemo vrance” autorice Silvije Butković, u kući Reichsmann u 20 sati, te 20. Ivanjskim krjesovima na ljetnoj pozornici u Strossmayerovu parku u 21 sat. S.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana