Sport
ŠVEĐANI U ZAVRŠNICI DO VAŽNIH BODOVA

Forsberg za osminu finala
Objavljeno 19. lipnja, 2021.
Znatno boljom igrom u posljednjih pola sata utakmice švedska vrsta je zabila pogodak koji joj je donio tri boda

Nakon sat vremena uspavanke Šveđani su u posljednjoj trećini susreta bili znatno bolji protivnik i to uspjeli materijalizirati domogavši se zaslužene pobjede i četvrtog boda uz koji idu u sljedeći krug natjecanja.



Obostrano oprezan ulaz u igru uz kombinaciju s toplim vremenom na sjeverozapadu Rusije nisu bili temelji za jači ritam i posljedično uzbuđenja pred vratima. U prvih 45 minuta praktički ih nije bilo osim nekoliko pokušaja ponajprije nakon prekida. U petoj su minuti Slovaci izborili udarac iz lijevog kuta, koji je u 16-erac ubacio Hamšik, a najviše skočio Kucka i glavom prebacio okvir vrata. Slično su osam minuta kasnije uzvratili Šveđani slobodnim udarcem, tzv. skraćenim kornerom, zdesna koji je izveo Larsson, a Lustig u skoku glavom šutirao preko grede. Zbog veće potrebe uzimanja kompletnog plijena Šveđani su potom preuzeli posjed lopte, ali bez prave ugroze za vratara Dubravku. Završne minute prvoga dijela pripale su Slovacima koji su u 43. minuti presjekli začetak protivničke akcije, nakon čega je lopta došla do Hamšika, čiji je udarac iz obećavajuće pozicije sa 17 metara završio metar, dva iznad grede nezaposlenog Olsena.

Najava boljeg nastavka stigla je nakon 30-ak sekundi, kada je Isak sa 16 metara uputio udarac prema vratima, a veću je neugodnost spriječio Škriniar blokirajući taj udarac. Četiri minute kasnije s iste je udaljenosti na drugoj strani opalio Duda i poslao loptu preko Olsenovih vrata. On je odlično reagirao u 58. minuti, kada je iz blizine glavom šutirao Kucka, čiji, međutim, pogodak ne bi bio priznat jer se slovački veznjak nalazio u zaleđu. Minutu kasnije Larsson je zdesna ubacio pred slovačka vrata gdje je loptu glavom dočekao Augustinsson i šutirao, a Dubravka bravurozno obranio. Odbivši loptu u korner, odakle je Larsson centrirao na drugu vratnicu, Isak vratio pred vrata, a Danielsson ih glavom prebacio. Glavometa je pred slovačkim vratima bilo i u 67. minuti nakon što je zdesna centrirao Lustig i pogodio Isaka u glavu, od koje je lopta otišla nekoliko centimetara preko grede. Isak je bio u naslovnoj ulozi i u 71. minuti kada je s centra nanizao nekoliko "bijelih", a kada je stigao nadomak vrata, ciljao je bliži, lijevi donji kut kamo se bacio Dubravka i spriječio pogodak. Slovački je vratar u 75. minuti zakasnio na loptu na kojoj je prije bio Quaison, nakon Isakova dubinskog dodavanja, tako da je Dubravka srušio švedskog napadača, a dosuđeni kazneni udarac Forsberg realizirao i donio pobjedu - 1:0. D.Lekšan
SKUPINA E
SANKT PETERBURG - Krestovsky Stadium. Vrijeme sunčano. Teren odličan. Gledatelja: 20.000. Sudac: Daniel Siebert (Njemačka) 7. Strijelac: 1:0 Forsberg (77.-11m). Žuti kartoni: Olsson (Švedska), Dubravka, Duda i Weiss (Slovačka). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: ALEXANDER ISAK (ŠVEDSKA)

ŠVEDSKA

1 (0)

Olsen -, Lustig 6,5, Lindelof 6,5, Danielsson 6, Augustinsson 7 (od 88. Bengtsson -), Larsson 7, Olsson 6 (od 65. Claesson 6), Ekdal 6 (od 88. Svensson -), Forsbeg 7 (od 90. Krafth -), Berg 6 (od 65. Quaison 7), Isak 7,5.

SLOVAČKA

0

Dubravka 7, Pekarik 5,5 (od 65. Haraslin 5,5), Šatka 6, Škriniar 6,5, Hubočan 6,5 (od 85. Hancko -), Kucka 6,5, Hrošolsky 5,5 (od 85. Duriš -), Koscelnik 6, Hamšik 6 (od 78. Benes -), Mak 5,5 (od 77. Wiess -), Duda 6.

Možda ste propustili...

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

DERBI SUSRET PAKET24 PREMIJER LIGE ZA RUKOMETAŠE

Vori: NEXE je sad kao ranjeni lav, Vuja će već nešto smisliti

Najčitanije iz rubrike