Sport
TIJEKOM VIKENDA IGRA SE NA PET TRAVNJAKA

Popravni ispit za Elf protiv aktualnog prvaka
Objavljeno 19. lipnja, 2021.
Drugog vikenda na Euru igrat će se na pet travnjaka, a prvi na onaj u Budimpešti u subotu (15) izlaze Mađarska i Francuska. Galskim pijetlovima suđeno je da na otvaranju skupine F igraju u gradovima domaćinima, što izabranicima Didiera Deschampsa zasad nije problem. Minimalnu startnu pobjedu upisali su u Münchenu, druga se s pravom očekuje i na Puskas Areni. Tamo Francuzima neće biti lako jer ih osim motiviranog domaćina, punog stadiona, vjerojatno čeka i velika vrućina s obzirom na to da je termin ranoposlijepodnevni. Mađari se mogu uzdati u tradiciju jer u četiri dosad odigrana dvoboja na EP-ima slavili su triput uz remi, ali to je bilo prije 50 i više godina. Danas su uloge jasne, a ona autsajderska rezervirana je za Laszla Kleinheislera i njegove suigrače. Dobro su parirali Portugalu do same završnice, vidjet ćemo jesu li u stanju namučiti još jednog favorita.

Potom slijedi drugi dvoboj iste skupine (18) koji nudi veliki obračun. Njemačka je na Allianz Areni na popravom ispitu protiv aktulanog prvaka Starog kontinenta. Ronaldo i Portugal protiv Elfa, koji više nema pravo na pogrešku nakon poraza od Francuza. Drugi uzastopni bi im umanjio izglede za prolazak dalje. Posljednjih devet međusobnih obračuna završeno je s pet njemačkih pobjeda, Portugal je posljednji put slavio na Euru 2000., a sada ima prigodu možda udaljiti velikog rivala i velikana od drugog kruga. Nijemci ne razmišljaju u lošim opcijama, vjeruju da će pronaći onu pobjedničku, za što će im trebati viša rizika u igri prema naprijed, koji nisu iskazali u prethodnoj utakmici. Nije lako kada se vadiš protiv prvaka.

Subotu zaključuje večernji okršaj u Sevilli (21), gdje Španjolska prije pet dana nije ostvarila planirano. Izabranici Luisa Enriquea nisu probili švedski bedem, a sada ih čeka poljski. Ako ga probiju, Poljaci će morati uzvratiti, ako ne žele polako početi pakirati kofere.

U nedjelju ćemo dobiti i rasplet u skupini A. Oba dvoboja 3. kola kreću od 18 sati. U Rimu će Italija, koja je već potvrdila prolazak s dvije pobjede, treću tražiti protiv Walesa, koji ima četiri boda na kontu, koja bi mu trebala biti dostatna za ostanak na prvenstvu. U drugom dvoboju u Bakuu Švicarska i Turska traže prvu pobjedu. Švicarci imaju bod na kontu, Turci su na nuli, a kako igraju, moglo bi tako i ostati. N. Benčina
Najčitanije iz rubrike