Osijek
PRVI JAVNI TENISKI TEREN U OSIJEKU

Travnata podloga u Drinsku
stigla izravno iz Engleske
Objavljeno 18. lipnja, 2021.
Donna Vekić sportska je ambasadorica Osijeka i županije, a i prva je iz našeg kraja osigurala nastup na OI-ju u Tokiju

Osijek je dobio svoj prvi javni teniski teren. Smješten je u Drinskoj ulici, uz Graditeljsko-geodetsku školu, na raspolaganju je svima, i to besplatno.

Izgradnju terena u rodnom gradu inicirala je tenisačica Donna Vekić, a projekt vrijedan oko 450 tisuća kuna realiziran je pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i sponzora.

Teren djeluje doista impresivno, od najave izgradnje do otvorenja prošla su dva i pol mjeseca, a Donnin otac Igor Vekić kaže kako je posao i ranije mogao bio gotov, ali je radove zaustavila svibanjska kiša. Podloga je travnati tepih koji je stigao izravno iz Engleske. Trava je Donnina najomiljenija podloga, pa nije iznenađenje što je kod "Građe" postavljena upravo takva podloga.

Osječko-baranjska županija i Grad Osijek pružili su Vekićima ruku suradnje, a sredstva za izgradnju javnog terena skupljala su se preko aukcije te na lanjskom turniru Premier tennis show. I ove godine u Osijeku se trebao održati humanitarni turnir, ali je korona uništila planove. No Igor Vekić najavljuje kako će u rujnu, nakon US Opena, na osječkom javnom gradskom terenu biti odigrana ekshibicija na kojoj će nastupiti poznati tenisači i tenisačice.

I dok Donna u Birminghamu ima posljednji "glanc" za Wimbledon, u Osijeku je realizirana njezina zamisao i želja. A želja joj je i da se kod "Građe" održava teniski program pod vodstvom Davora Grgića u koji su uključna djeca iz Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek.

Teren će biti otvoren svakog dana od 7 sati do 22 sata, uskoro će zaživjeti aplikacija na kojoj će se moći besplatno iznajmiti igralište prijavom i dobivanjem zaporke s kojom će se moći ući na teren.


Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike