Osijek
RADEĆI UŽIVALI U PARKU PRIRODE KOPAČKI RIT

HEP-ovci uredili kilometar šetnice
Objavljeno 19. lipnja, 2021.
Na nesvakidašnji način uživali su u ljepoti Kopačkog rita djelatnici HEP Opskrbe u sklopu volonterske akcije “Naša ZelEn priča” - pomogli su sanirati dio šetnice pripremivši i obojivši drvo u duljini od jednog kilometra. Akciju su inicirali zaposlenici HEP Opskrbe, a organizirali su je s djelatnicima Javne ustanove Park prirode Kopački rit. Kristina Sušanj, voditeljica projekta “Naša ZelEn priča”, kaže da im je o iznimnoj ljepoti krajobraza i velikoj biološkoj raznolikost govorio ravnatelj Kopačkog rita Tomislav Bogdanović, koji im je zahvalio na angažmanu. U Aleji dunavskih parkova postavljena je i klupa koju je donirala HEP Opskrba.

- Volontiranjem naših zaposlenika dodatno ističemo svoju brigu za društvo, veseli nas dok pomažemo zajednici kojoj je to potrebno. Na tom konceptu nastao je i naš proizvod ZelEn - električna energija iz obnovljivih izvora. Posebno smo ponosni što se sredstva od prodaje proizvoda ZelEn prikupljaju u Fond iz kojeg se realiziraju projekti iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, i to za potrebe ustanova koje skrbe za socijalno osjetljive kategorije stanovništva. Iz Fonda ZelEn do sada je realizirano jedanaest projekata u vrijednosti od 3,3 milijuna kuna, a upravo je u tijeku i javni poziv za donaciju projekata u iznosu od milijun kuna. Svojim poslovanjem želimo povećati svijest o odgovornom ponašanju prema prirodi i okolišu u kojem živimo i djelujemo - rekla je Sušanj.

Napomenula je da kupcima iz kategorije poduzetništvo, koji su se odlučili za odgovorno poslovanje, HEP Opskrba nudi električnu energiju isključivo iz obnovljivih izvora energije preko jedinstvenog proizvoda na tržištu ZelEn. “Usporedno je s ponudom ZelEna pokrenuta akcija “Sto zelenih stabala” u sklopu koje je posađeno više stotina stabala uz HEP-ove hidroelektrane, a “Naša ZelEn priča” proširena je i na druge društveno korisne projekte. Proteklih godina bile su to: akcija čišćenja obale, bojenje dječjih domova, prikupljanje pomoći za socijalno osjetljive skupine društva, trčanje humanitarnih utrka, pomoć stradalima od potresa i druge korisne akcije”, navela je Sušanj. D.P.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike