Regija
ZLATNI KLAS OTROVANEC - POKAZAT ĆE KAKO SE MELJE ŽITO, TKA, KUJE...

Osvajaju i okusima "kuhinje predaka"
Objavljeno 19. lipnja, 2021.
Zlatni klas Otrovanec seosko je imanje, restoran i prenoćište u Otrovancu, pokraj Pitomače. Imanje je u Podravini, a opet “na početku” Slavonije, između vinogorja Bilogore i najzanimljivijeg dijela toka rijeke Drave. Ponuda je okrenuta obiteljima, avanturistima, putnicima i poslovnim ljudima koji traže drukčije doživljaje u ruralnim predjelima Hrvatske. Posebnost je ovoga imanja hrana s naglaskom na okusima “kuhinje predaka”, čime su gosti posebno zadovoljni. Restoran daje prednost zdravoj domaćoj i vegetarijanskoj prehrani. Ima dvije dvorane za objedovanje - jedna je kapaciteta 50, a druga 200 osoba. Od starih domaćih jela u ponudi su žganci, prežgane juhe, kukuruzne, ječmene i prosene kaše..., a posebno su dobro prihvaćena jela pripremljena od koprive, bundeve ili čička, ljekovitog bilja uopće, te domaći kruh od žitarica mljevenih na starinskom malenom kućnom mlinu, što mu daje specifičan okus. U okruženju seoskog dvorišta mala je izložba starih zanata i običaja poput mljevenja žita na ručnom žrvnju, tkanja na tkalačkom stanu, pečenja kruha u staroj krušnoj peći ili kovanja u starinskoj kovačnici. V.G.
Najčitanije iz rubrike