Regija
IZVANREDNA SKUPŠTINA DVAJU ORAHOVAČKIH GRADSKIH PODUZEĆA

Katalinić direktor Papuka i Vode
Objavljeno 19. lipnja, 2021.
ORAHOVICA



Održane su izvanredne izborne skupštine dvaju gradskih poduzeća - Komunalnog poduzeća Papuk te poduzeća Voda d.o.o. Najvažnija točka bila je razrješenje dužnosti dosadašnjeg direktora obaju poduzeća Zdravka Dijakovića, a članovi Skupštine, čelnici Grada Orahovice te općina Čačinci, Zdenci i Crnac jednoglasno su za novog direktora spomenutih dvaju poduzeća izabrali Orahovčanina Tomislava Katalinića.

- Potvrdili smo nove članove Skupštine s obzirom na to da su se u dvije jedinice lokalne samouprave dogodile promjene na mjestima načelnika, dakle u Gradu Orahovici i Općini Čačinci, a potom su donesene odluke o razrješenju dosadašnjeg predsjednika Uprave te imenovanju novog, a on je Tomislav Katalinić iz Orahovice. Dosadašnji direktor Dijaković upoznao je Skupštinu s financijskim stanjem obaju poduzeća, odnosno rezultatima s 31. prosinca 2020., gdje su u oba vidljivi povećani gubici - u Papuku 1,4 milijuna kuna te u Vodi 946 tisuća kuna. S obzirom na ove gubitke, sjest ćemo na sastanak i donijeti neke odluke o reorganizaciji našeg zajedničkog društva, a već smo i dogovorili kako će sva groblja te dimnjačarska služba prijeći pod upravljanje poduzeća Papuk. Blizu smo i dogovora da Papuk preuzme održavanje kompletne javne rasvjete za grad i općine - rekao je gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

- Ovo je za mene iznimno zahtjevna i odgovorna funkcija, ali prije svega iznimna mi je čast što sam dobio ovu priliku i zahvaljujem članovima Skupštine na iskazanom povjerenju. Kako sam u Vodi već desetak godina, upoznat sam sa svom problematikom rada poduzeća i tu neće biti veliki problem uklopiti se u novu dužnost - rekao je novi direktor Tomislav Katalinić. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca