Kultura
NOVI CIKLUS SLIKOVNICA "MALI LJUDI, VELIKI SNOVI"

Priče o životima istaknutih osoba
Objavljeno 19. lipnja, 2021.
Školska knjiga objavila je drugi ciklus slikovnica "Mali ljudi, veliki snovi" španjolske autorice Marije Isabel Sánchez Vegare o životima istaknutih osoba, od znanstvenika do dizajnera i umjetnika, ispričanih na jasan, lagan i živahan način.

Novi serijal knjiga namijenjenih djeci starijoj od pet godina predstavlja živote Boba Dylana, Brucea Leeja, Jane Austen, Marije Montessori, Amelie Erhart i Audrey Hepburn. Kako ističe izdavač, slikovnice Sánchez Vegare, uz ilustracije suvremenih umjetnika, poručuju da je doista moguće živjeti svoje snove. Priča o Bobu Dylanu priča je o ljubavi prema glazbi koja je otkrivena u očevoj trgovini električnih uređaja, gdje je prvi put slušao blues i country s radija, a poslije i rock and roll. Slikovnicu je ilustrirao Conrad Roset. Kombinacija glume i poznavanja borilačkih vještina bila je presudna za uspjeh dječaka rođenog u San Franciscu, a odraslog u Hong Kongu, koji je poslije postao poznat kao Bruce Lee. Inspirativnu priču ilustrirao je Miguel Bustos, dodaje se u priopćenju.

Nova serija donosi priču i o glumici Audrey Hepburn. Odrasla je u Arnhemu, u Nizozemskoj, prebrodila nedaće Drugoga svjetskog rata i otišla u London kako bi postala balerina. No, umjesto toga, osvojila je kazališnu pozornicu i filmsko platno te naposljetku postala jedna od najvećih glumačkih legendi. Njezin nepredvidljiv život oslikala je Amaia Arrazola. Serijal "Mali ljudi, veliki snovi" u svijetu je prodan u više od četiri milijuna primjeraka. J.Kn.
Možda ste propustili...

POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA VRIJEDNOG 117 MILIJUNA KUNA

Arheološki park Vučedol - centralna točka turizma

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana