Kultura
KULTURNI CENTAR OSIJEK

Ponovno će ugostiti sjajnu predstavu "Ana, njezine najbolje namjere"
Objavljeno 19. lipnja, 2021.
Kulturni centar Osijek ponovno će ugostiti sjajnu predstavu "Ana, njezine najbolje namjere", nastalu u koprodukciji Kulturnog centra Osijek i Kazališta Oberon iz Koprivnice. Stvorena od motiva autobiografskih romana Ingmara Bergmana - "Rođeni u nedjelju", "Razgovori u četiri oka", "Najbolje namjere" i autobiografije "Moj život", djela govore o Bergmanovu ocu i majci, njegovoj obitelji te su bila izravna inspiracija za ovu dramu.

Drama govori o Ani i Henriku, ženi i mužu koji pokušavaju očuvati svoju ljubav, koja se potrošila u dvije godine braka. Priča je to o dvoje ljudi koji pokušavaju živjeti zajedno, isprepletena ljubavlju, nasiljem i lažima prema djeci i njima međusobno.

Ana želi imati svoj život i pokušava se izvući iz zadanih okvira koje diktiraju obitelj, okolina i suprug. Svome suprugu otkriva kako ga je prevarila s mlađim muškarcem i tako bježi u preljub. Nakon toga se Henrik lomi i počinje kontrolirati Anu kako bi je zadržao za sebe. Tekst i režiju potpisuje Damir Mađarić, a glume Maja Lučić i Vjekoslav Janković.

Predstava je premijerno izvedena u svibnju 2020. i od tada izaziva veliko zanimanje i odaziv osječke publike.

Nove izvedbe na rasporedu su 19. i 21.lipnja, s početkom u 21 sat, i to na novouređenoj krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek. J.Kn.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana