Sport
ČESI PUNI SAMOPOUZDANJA UOČI OKRŠAJA U GLASGOWU

Hrvati imaju odlične igrače,
moramo posebno paziti
na Modrića, on je mozak ekipe
Objavljeno 18. lipnja, 2021.

Hrvatski i češki nogometaši u različitom raspoloženju dočekuju današnji susret 2. kola skupine D na Hampden parku. Hrvatska je pod imperativom pobjede nakon lošeg starta, Česi su, pak, puni samopouzdanja nakon što su u 1. kolu pobijedili Škotsku. I na konto stavili tri boda, pa sad računaju na još poneki i mjesto u osmini finala Eura.



Takav scenarij omogućava Češkoj da danas igra zatvorenije i traži svoju šansu iz neke polukontre ili kontre. Hrvatska mora napasti, tri boda su joj nužna.

- S obzirom na to kako se razvija situacija u grupi, Hrvati će morati loviti pobjedu. Očekujem da će napadati, ali imamo ideju kako igrati protiv njih - kaže vratar češke nogometne reprezentacije Tomaš Vaclik.

Nema sumnje da se Česi dobro pripremaju, pokazali su da nisu loša momčad, a pomoćni trener reprezentacije Jiri Chytry, za razliku od vratar, ističe kako trenutačni bodovi na kontu ništa ne znače i da se oni nemaju namjeru zatvoriti i igrati na bod. Pokušat će uzeti sva tri.

- Moramo se fokusirati na sebe, igrati kvalitetno i izbjegavati pogreške, ali nećemo igrati na remi. Nemoguće je to planirati, posebice ne protiv momčadi kakva je Hrvatska - poručuje Chytry.

Češki mediji uoči utakmice najviše pozornosti posvećuju Luki Modriću označavajući ga kao glavnog i najopasnijeg čovjeka u hrvatskim redovima. Ako njega Česi uspiju zaustaviti, napravili su pola posla. Na sličnom tragu su razmišljanja i u njihovoj reprezentaciji. Branič Ondrej Čelustka kaže kako su on i suigrači svjesni da češki navijači sad imaju velika očekivanja, ali upozorava da ih čeka težak suparnik. I da će utakmica s Hrvatskom biti potpuno drukčija od one sa Škotskom.

- Sumnjam da će Hrvati toliko igrati duge lopte, oni žele igrati po zemlji, pa ćemo se morati pripremiti za to. Dobro smo ih analizirali, Andrej Kramarić, Ivan Perišić i Ante Rebić odlični su igrači. No glavni je Luka Modrić. On je najvažniji igrač, mozak momčadi, orkestrira igrom, pa ćemo ga morati vrlo pažljivo pokrivati - kaže Čelustka, koji u momčadi dirigira obranom. Tu je palicu preuzeo od jednog drugog Ondreja. Kudele, koji zbog rasističkog ispada i kazne UEFA-e nije mogao na Euro.

Bilo je uoči Eura u njihovoj javnosti mnogo sumnje u češku obranu, ali protiv Škotske odradila je dobar posao. Za to zasluge ima baš Čelustka, koji napominje kako njemu i suigračima u večerašnjoj utakmici za pobjedu treba fokus i hrabrost.

- Znamo da nas čeka teška utakmica u kojoj moramo održati čvrstu defenzivnu formaciju, ali ako budemo igrali dobro, vjerujem da ćemo uspjeti. I dalje smo vrlo motivirani. Znamo da Hrvatska nije dobro odigrala prvu utakmicu, a mi u ovoj želimo pratiti njezin tempo. Trebamo ostati fokusirani cijelo vrijeme i imati potrebnu hrabrost. I onda se možemo nadati dobrom rezultatu za nas.

Češki mediji pišu da ne bi trebalo biti većih promjena u sastavu u odnosu na pobjedu protiv Škotske te bi Šilhavy mogao napraviti samo jednu zamjenu. No to je sve u sferi nagađanja... I. Liović
SKUPINA D
Rezultati 1. kola. Engleska - Hrvatska 1:0, Škotska - Češka 0:2

TABLICA

1. Češka*1*1*0*0*2:0*3

2. Engleska*1*1*0*0*1:0*3

3. Hrvatska*1*0*0*1*0:1*0

4. Škotska*1*0*0*1*0:2*0

2. kolo - 18. lipnja:

HRVATSKA - Češka (Glasgow), Engleska - Škotska (London)

3. kolo - 22. lipnja:

Škotska - HRVATSKA (Glasgow), Engleska - Češka (London)

Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike