Sport
PROMOCIJA U GRADSKOM VRTU, BJELICA ZADOVOLJAN

Hiroš me podsjeća na
mene kao igrača, možda
je malo bolji nego ja
Objavljeno 17. lipnja, 2021.
Osijek je iskorak, ali uvijek se čovjek lakše prilagodi na nešto bolje i veće

U Gradskom vrtu predstavljeni su Šime Gržan, Amer Hiroš i Slavko Bralić, trojac koji je pojačao redove NK Osijek za sljedeću sezonu. Sva trojica su potpise na ugovore stavila već ranije, od prvog dana priprema su u pogonu, a sada su imali i službenu "promociju".



Kompletna slika


Sva trojica stigla su među bijelo-plave bez odštete, potpisali su trogodišnje ugovore te bi trebali dodatno ojačati ofenzivni (Gržan, Hiroš), odnosno defenzivni (Bralić) dio momčadi. Jasno je kako je njihovim dolaskom trener Nenad Bjelica zadovoljan, uostalom on ih je i birao, a pojasnio je i koji su bili razlozi da se odlučio baš za ovaj trojac.

- Šimu smo već zimus dogovorili, procijenili smo da nam igrač njegovih karakteristika treba u momčadi. Imali smo malo problema s nedostatkom brzine u kadru prošle sezone. Šime je u Istri 1961 bio najbolji igrač, kapetan u puno utakmica i karakterno pripada u našu momčad. Pokazao je svojim igrama da zaslužuje mjesto u većem klubu, koji ima veće ambicije. Informirali smo se o njemu, ali i o Slavku i Ameru i puno saznali. Važan nam je puno karakter igrača, ne samo njihovo ponašanje na terenu nego i njihov privatni život, kako podnose pritisak, kako se nose s konkurencijom, kakva im je radna etika. Sva trojica su se uklopila u to. Amer je možda malo drugačiji od Šime, ali prilagodljiv je na nekoliko pozicija u momčadi. Može i na lijevom krilu i u sredini terena na "desetku", igrač je vica, koji vidi nešto što drugi ne vide, može sam potezom riješiti utakmicu. Vrlo je pokretljiv i neugodan za suparnika na malom prostoru, a to nam je često nedostajalo na nekim utakmicama, da imamo igrača koji može sam iskreirati i napraviti višak, to je njegova najveća kvaliteta. Slavko je već bio u Osijeku, sjajnog je karaktera, nekoliko godina iskusniji, a igrao je na dobroj razini. Kao hrvatski nogometaš cijenjen je i u Srbiji, što ne treba podcijeniti. Neupitna je kvaliteta i pojačat će nas na stoperskim pozicijama. Nadam se da će sva trojica svojim radom pridonijeti poboljšanju naših rezultata i naše momčadi i da ćemo na kraju mi biti zadovoljni s njima, a oni s nama - iscrpno je Bjelica "secirao" svoje nove igrače.

Dolazak u veći klub


Novi bijelo-plavi trojac gotovo je jednoglasno istaknuo zadovoljstvo dolaskom u Gradski vrt, odličnim prijemom suigrača te su uvjereni kako će pomoći klubu u ostvarenju najviših ciljeva. S obzirom na to da su u svojim karijerama do sada uglavnom igrali u klubovima koji su bili daleko od borbe za vrh, hoće li imati problema pri prebacivanju u drukčiji tok razmišljanja i hoće li se moći nositi s pritiskom najvećih rezultata, od borbe za trofeje do europskog iskoraka?- Spreman sam, lakše se prilagoditi na nešto bolje i veće, a isto tako puno je lakša borba za vrh nego za goli život, koju smo vodili u Istri 1961, tako da neće biti problema - uzvratio je Gržan, a Bralić je povukao paralelu sa svojim prvim boravkom u Gradskom vrtu.- Veći je pritisak bio kad sam bio prvi put prije pet-šest godina i kada smo se borili za goli život do posljednjeg kola, to se zove pravi pritisak. Spreman sam kao i svi ostali boriti se za zacrtane ciljeve. Situacija je tada i sada kao nebo i zemlja za usporedbu. Osijek je danas veliki klub, što mi je jako drago, jer to ovaj grad i Slavonija zaslužuju. Drago mi je da sam se vratio u Osijek, vidi se pozitivna atmosfera, da cijeli grad živi za klub, da se klub diže i da ima najviše ciljeve. Presretan sam što sam se vratio i dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje - istaknuo je Bralić.

Za Hiroša je dolazak u Osijek najveći iskorak u karijeri dosada, i on je pun samopouzdanja i vjeruje kako će dati znatan doprinos momčadi u ostvarenju zacrtanih ciljeva.

- Mislim da smo sva trojica došli na pravo mjesto i da najbolje tek slijedi, od svih nas. Pojedinac prati mentalitet kolektiva, tako da se neće biti problem prilagoditi većim zahtjevima. A da je netko mislio kako to ne može pratiti, ne bi ni dolazio ovamo. Što se moje igre tiče, mislim da najviše mogu pridonijeti u trećoj trećini, to najbolje radim i nadam se da ću to i pokazati - rekao je 25-godišnji Sarajlija, koji je najveći kompliment svojih vrijednosti dobio od svog novog trenera.

- Ima dosta karakteristika mene kao igrača, možda je malo bolji nego ja, da mu odmah nabijem pritisak od početka. Voli driblati, zna podvaliti loptu i atraktivan je dosta. Ima vic u igri, voli proturiti suparniku kroz noge čak i na svojih 16 metara, što će mu biti zabranjeno u Osijeku. Trebamo te njegove kvalitete iskoristiti u zadnjoj trećini gdje je opasan za suparnika. Za razliku od njegova prijašnjeg kluba, Osijek je momčad koja puno vremena provodi u toj zadnjoj trećini i vjerujem da će Hiroš pokazati svoje kvalitete - u dobrom je raspoloženju Bjelica još jednom opisao svog novog ljevokrilnog napadača.

Prve uvide u kvalitete novopridošlog trojca moći će se vidjeti već u subotu, kada će bijelo-plavi odigrati prvi pripremni susret, protiv Čepina u Gradskom vrtu.



Goran Roguljić
Gržan, Hiroš i Bralić stigli su bez odštete, a s Osijekom su potpisali ugovore do ljeta 2024.

Gržanovih gotovo 200 utakmica u HNL-u
Šime Gržan u Osijek je stigao iz Istre 1961, za koju je igrao posljednje dvije sezone, ali i ranije. Upravo je u pulskom prvoligašu i skupio najveći dio od 189 utakmica u Prvoj HNL, A igrao je još za Zadar i Lokomotivu. Lani je za Puljane odigrao ukupno 38 utakmica, postigavši sedam pogodaka uz tri asistencije, a u karijeri je 27-godišnje desno krilo igralo još za Zrinjski Mostar i GOŠK Gabelu.

Hirošu prošla sezona najbolja u karijeri
Amer Hiroš poniknuo je u sarajevskom Željezničaru, iz kojeg je prešao najprije u Goražde, igrao je i za Olimpik te Mladost Doboj-Kakanj. U tom je BiH premijerligašu proveo i posljednje dvije sezone, a prethodna je za 25-godišnjeg Hiroša bila najbolja i najuspješnija u karijeri. Igrao je najčešće na poziciji lijevog krila te je zabio sedam pogodaka uz dvije asistencije u 25 nastupa. To ga je i dovelo u Osijek.

Bralić već ima 47 nastupa za Osijek
Slavko Bralić povratnik je u NK Osijek, u čijem je dresu igrao od srpnja 2013. do srpnja 2015. godine. U prvom boravku u Gradskom vrtu skupio je 47 nastupa, postigavši i jedan pogodak. Potom je igrao za Široki Brijeg, azerbajdžanski Neftči, grčki AE Larisu te novosadsku Vojvodinu, u kojoj je proveo proteklu sezonu i pol. Odigrao je 33 utakmice te je s Vojvodinom bio četvrti u srpskoj Prvoj ligi.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike