Regija
NA NATJEČAJ SE PRIJAVILI I MLADI IZVAN SLAVONSKOG BRODA

Gradsko zemljište za kuće dobilo 13 obitelji
Objavljeno 18. lipnja, 2021.
SLAVONSKI BROD



Gradonačelnik Mirko Duspara jučer je potpisao ugovore o osnivanju prava građenja obiteljskih kuća na gradskim građevinskim zemljištima s još 13 mladih brodskih obitelji. Na natječaju su u ponudi bila zemljišta u Ulici Vida Došena, Mosorskoj ulici, Naselju Josipa Franka i u Branimirovoj ulici te će uskoro na tim lokacijama biti nove obiteljske kuće. Mlade obitelji stječu pravo građenja obiteljskih kuća na zemljištu u vlasništvu Grada na razdoblje od 99 godina, za što plaćaju mjesečnu naknadu, a nakon ishođenja sve potrebne dokumentacije mogu odmah početi gradnju. Nakon deset godina obitelji zemljište mogu otkupiti od Grada, pri čemu se cijena zemljišta umanjuje za ukupan iznos uplaćenih mjesečnih naknada za pravo građenja.

"Na ovom je natječaju bio najveći zabilježeni interes mladih obitelji, što je poticaj nama u Gradskoj upravi da pronalazimo nove lokacije koje ćemo ponuditi i ostalim zainteresiranim mladima kako bi gradili svoje obiteljske kuće u Slavonskom Brodu. Veseli me da danas među nama ima i dosta mladih koji su došli iz nama susjednih općina i pojedinih gradova", poručio gradonačelnik Duspara.

Grad mladim obiteljima nudi i gradske stanove, a već se ove godine očekuje natječaj za dvije nove zgrade u kojima će 10 mladih obitelji pronaći svoj dom. D.S.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike