Učionica
MEDICINSKI FAKULTET OSIJEK

16 radionica, posterskih prezentacija i predavanja
Objavljeno 18. lipnja, 2021.

Medicinski fakultet Osijek sudjelovao je na Festivalu znanosti 2021. godine s ukupno 16 aktivnosti koje su uključivale radionice, posterske prezentacije i predavanja. Radionice su održane u vrtićkim i školskim dvorišnim prostorima sukladno epidemiološkim preporukama te virtualno putem digitalnih kanala. Posteri su bili izloženi u prizemlju Medicinskog fakulteta Osijek. Predavanja su održana u auli Rektorata sukladno epidemiološkim preporukama, snimljena su i bit će dostupna u mrežnoj inačici na društvenim mrežama i mrežnoj stranici Medicinskoga fakulteta Osijek.

Prof. dr. sc. Marija Heffer održala je predavanje naslovljeno “Znanstvena istina i dodatci prehrani”, sa zaključcima o neopravdanosti primjene većine dodataka prehrani uz izuzetak multivitaminskih tableta koje sadržavaju propisane dnevne doze vitamina i minerala za smanjenje rizika od pojave karcinoma i trajanja infektivnih bolesti.

Prof. dr. sc. Ines Drenjančević održala je predavanje naslovljeno “Smijemo li sve što možemo? Etičnost u biomedicinskim istraživanjima” u kojem su istaknute temeljne odrednice etičnosti u biomedicinskim istraživanjima uz kratak povijesni pregled i prezentaciju kontroverznih slučajeva u biomedicinskim istraživanjima. Ima li biomedicinsko istraživanje granice i koje su? Tko ih postavlja i što znače za našu ljudskost?

Dorian Laslo, student 5. godine medicine, uz mentorstvo doc. dr. sc. Ivana Miškulina i prof. dr. sc. Maje Miškulin održao je predavanje “Cijepljenje: problemi u komunikaciji” u kojem je istaknut problem cijepljenja iz perspektive dobre, odnosno loše komunikacije zagovornika i protivnika cijepljenja.

Dario PINTAR

Sveučilišni glasnik

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike