Učionica
KINEZIOLOŠKI FAKULTET OSIJEK

I najmlađa sastavnica Sveučilišta aktivna na FZ
Objavljeno 18. lipnja, 2021.

Kineziološki fakultet Osijek, najmlađa sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku koja ne djeluje ni godinu dana, po prvi se put uključio u obilježavanje Festivala znanosti na Sveučilištu. Nastavnici i studenti na 18. Festivalu znanosti sudjelovali su s nekoliko aktivnosti, dvama izlaganjima radova putem poster-prezentacija te jednim mrežnim predavanjem. Prezentacije su održali studenti Kineziološkog fakulteta Osijek s temama “Kultura komunikacije u visokoškolskoj nastavi”, autorice prof. dr. sc. Vesnice Mlinarević, Ivane Duvnjak, pred. i studenta Tomasa Tadića, te “Tjelesna i zdravstvena kultura. Kultura, znanost ili?” autorica studentica Lucije Zrno, Klare Findrik, Karle Kurbalić pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Zvonimira Tomca.

Isti dan na Kineziološkom fakultetu Osijek uz obilježavanje Festivala znanosti voditeljica Volonterskog centra Mirta Kovačević u organizaciji Udruge za društveni razvoj DKolektiv održala je predavanje i radionicu na temu “BITI VOLONTER”. Glavne su teme bile što je kultura volontiranja, temeljna načela volontiranja, područja volontiranja, tko je volonter i što znači volontiranje za mlade osobe – studente, kako volontirati i što je to volonterska knjižica.

Osim aktivnosti koje su se fizički održale na Kineziološkom fakultetu, izv. prof. dr. sc. Vjekoslav Galzina i dr. sc. Ivana Klaričić 10. svibnja 2021. održali su mrežno predavanje na temu “Utjecaj tehnologije na sport i kulturu”.

Uz poštivanje svih preporučenih epidemioloških mjera tim je aktivnostima nazočilo ukupno 42 studenata.

Zvonimir TOMAC

Sveučilišni glasnik
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RANG-LISTE JESENSKOG UPISA

Najpoželjnija - gluma

2

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Riječi dekana fakulteta i pročelnika odjela

3

ODLIKAŠ DO ODLIKAŠA

Pandemija ostavila traga na ocjenama, ali je svaki drugi učenik ipak prošao sa pet