Osijek
POMOĆ

Akademija iz Osijeka za školu u Sisku
Objavljeno 18. lipnja, 2021.
Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za pomoć Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku, u kojoj se nastava održava bez primjerenih prostorija i instrumenata nužnih za učenje i rad, uništenih u razornom potresu 29. prosinca 2020. godine. Iako je od potresa prošlo pola godine i javnost već pomalo zaboravlja prizore koje je za sobom ostavila destruktivna prirodna katastrofa, ljudi u Petrinji i Sisku još uvijek žive u uvjetima koji su daleko od obnovljenih.



Glazbena škola Frana Lhotke, utemeljena 30. lipnja 1948. godine, trenutačno broji 368 učenika raspoređenih u šest odjela: Klavirski odjel, Teorijski odjel, Gudački odjel, Puhački odjel, Odjel za solo pjevanje i harmoniku te Žičani odjel.



Humanitarnom akcijom Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku želi prikupiti financijska sredstva u svrhu nabave tamburaških instrumenata za Žičani odjel Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku te Područnog odjela te škole u Petrinji.



Kao početak nastojanja da pomognu vratiti zvuk instrumenata u ruke i srca djece Siska i Petrinje, Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku poklonit će Glazbenoj školi Frana Lhotke 18. lipnja 2021. godine koncert studenata Odsjeka za instrumentalne studije te jednu bisernicu.



Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku poziva sve koji mogu da se uključe u akciju u sklopu koje bi učenicima Glazbene škole u Sisku i Petrinji poklonili tamburaške instrumente. Cijena jednog tamburaškog instrumenta iznosi oko 6000 kuna, što nije malo novca, ali udruženi i ako svatko pridonese malo, cilj nije nedostižan. Iz Akademije se nadaju da će svatko, u skladu sa svojim mogućnostima, pridonijeti ovoj humanitarnoj akciji. Sredstva se mogu uplatiti na žiroračun Glazbene škole Frana Lhotke HR6724070001500013152, SWIFT CODE: OTPVHR2x. Prikupljanje sredstava nastavit će se do kraja 2021. godine.V.T.



Vuk Tešija
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike