Osijek
U SREDIŠTU OSIJEKA

Waldorfska je škola
počela upisivati djecu
Objavljeno 18. lipnja, 2021.
Do sada je obrazac za upis djece ispunilo 50-ak zainteresiranih roditelja a predbilježbe se i dalje primaju

Ono što smo najavljivali, sada je i službeno. Waldorfska škola u Osijeku registrirana je i počinje raditi u rujnu ove godine, čime je svjetska i međunarodno priznata pedagogija dobila i svoj institucionalni oblik u Osijeku. Upućen je poziv roditeljima za upis u prve razrede i upis predškolaca, kao i za iskaz interesa za prebacivanje u drugi i treći razred osnovne škole.



U Jägerovoj 6


Riječ je o školi koja prakticira alternativni program obrazovanja verificiran od Ministarstva znanosti i obrazovanja, koja se nalazi u centru grada, na adresi Jaegerova 6. Organizacija civilnog društva ISKRA, kao osnivač škole, posljednjih je sedam mjeseci predano radila na prikupljanju dokumentacije kako bi obiteljima, roditeljima i djeci grada Osijeka, ali i šire okolice, omogućila drukčiji odgojno-obrazovni pristup, čiji naglasak nije isključivo na reprodukciji znanja i brojčanom ocjenjivanju, nego na cjelovitom pristupu razvoja djeteta, koji uključuje ne samo kognitivno nego i socioemocionalno i voljno područje.

Waldorfski sustav odgoja i obrazovanja međunarodno je priznat program s više od 1500 škola u svijetu, a Waldorfska škola u Osijeku treća je waldorfska osnovna škola u Hrvatskoj; škole u Rijeci i Zagrebu djeluju duže od 20 godina.

"Waldorfska škola u Osijeku iznimno dobro surađuje s navedenim školama kao i s međunarodnim waldorfskim institucijama, a nadamo se dobroj suradnji i s Gradom Osijek te Osječko–baranjskom županijom, koje vidimo kao suradnike u promicanju grada i županije kao središta obrazovnog pluralizma", poručuju iz Waldorfske škole u Osijeku.

Velik interes


Do sada je obrazac predbilježbe, koji je dostupan na Facebook i mrežnoj stranici osnivača (ISKRA), ispunilo 50-ak zainteresiranih roditelja, koji su imali mogućnost predbilježiti se ne samo za prvi razred nego i za program predškole, kao i osigurati mjesto u školi ako imaju mlađe dijete jaslićke ili vrtićke dobi. Zbog velikog interesa roditelja za prebacivanje djeteta u 2. i 3. razred., izgledno je da će od rujna u klupe Waldorfske škole u Osijeku zasjesti prvašići, kao i još jedan kombinirani razredni odjel 2. i 3. razreda. Iz Waldorfske škole u Osijeku poručuju da predbilježbe primaju i dalje, jer škola nudi mogućnost direktnog upisa, ali i naknadnog prebacivanja djeteta tijekom školske godine.

"Do sada smo održali dva roditeljska sastanka sa zainteresiranim roditeljima, a svima koji su se predbilježili dostupni smo za dodatne informacije e-mailom ili na direktni kontakt-broja. U mjesecu kolovozu plan je održati Dane otvorenih vrata u školi kako bi zainteresirani roditelji imali mogućnost razgledati prostor i upoznati se sa stručnim kadrom, koji čine osobe s VSS-om pedagoškog usmjerenja uz dodatnu izobrazbu u području waldorfske, doživljajne i relacijske pedagogije (učitelj 1. razreda, učiteljica 2. i 3. razreda, učiteljica produženog boravka, učiteljica stranih jezika, stručna suradnica pedagoginja)", poručuju iz Waldorfske škole.



Ivan Alilović
Iskra
MINISTARSTVO

ODOBRILO

PROGRAM

ŠKOLARINA 1500 KUNA MJESEČNO
U svibnju je završila renovacija sanitarnog prostora škole novcem osnivača te iz inozemnih i domaćih donacija, skupljenih u crowdfunding kampanji. Cijena školske godine u ovoj školi iznosi 18.000 kuna, odnosno 1500 kuna mjesečno. Takva je cijena formirana, objašnjavaju iz Waldorfske škole u Osijeku, kako bi škola bila financijski održiva, a s obzirom na činjenicu da država subvencionira školarinu sa samo pet do deset posto, za razliku od nekih zemalja u susjedstvu, gdje su te subvencije puno veće, a u Sloveniji i stopostotne. Cijena programa predškole je 300 kuna mjesečno.

Možda ste propustili...

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

U CRKVI SV. KRIŽA U TVRĐI

Koncert Pjevačkog društva sv. Josipa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana