Kultura
NA ZOOMU I UŽIVO NA FACEBOOKU HRVATSKOG SABORA KULTURE 19. LIPNJA

40. Susret hrvatskih zavičajnih književnika
Objavljeno 18. lipnja, 2021.
Zavičajni književnici i ove se godine susreću u virtualnom okruženju na jubilarnom 40. Susretu hrvatskih zavičajnih književnika, koji će biti održan 19. lipnja 2021., s početkom u 17 sati, putem mrežne platforme ZOOM, uz prijenos uživo na Facebooku Hrvatskog sabora kulture. Susret hrvatskih zavičajnih književnika književna je manifestacija koja jednom godišnje okuplja zavičajne književne stvaratelje i prezentira njihova najbolja književna ostvarenja. Cilj Susreta je poticanje i promicanje kvalitetnog književnog stvaralaštva hrvatskih zavičajnih književnika koji pišu hrvatskim jezikom, poticanje i njegovanje svih hrvatskih narječja (kajkavskog, čakavskog i štokavskog), afirmacija zavičajnih književnika i njihovih djela, obogaćivanje hrvatske pisane baštine i razvoj publike.

Jubilarno, 40. izdanje književnog Susreta Hrvatski sabor kulture, realiziran u Godini čitanja, uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH, poziva sve ljubitelje književnosti i pisane riječi da zavire u online svijet stihova, kratkih priča i dramskih situacija hrvatskih zavičajnih književnika odabranih putem književnog natječaja HSK-a 2021. Na ovogodišnjem natječaju sudjelovalo je čak 120 autora iz cijele Hrvatske, a članovi Povjerenstva odabrali su najbolja književna ostvarenja za ovogodišnji, jubilarni Susret.

Očekuje nas bogat i interaktivan program uz: audio i videouključivanje članova Povjerenstva (glumica, redateljica i teatrologinja dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić te književnici Ivan Babić i Miroslav Mićanović), s osvrtima na natječaj i rezultate književnog natječaja 2021.; proglašenje dobitnika plaketa, pohvalnica i priznanja i audio i videouključivanje odabranih autora (dobitnika plaketa, pohvalnica i priznanja), s interpretacijama odabranih radova, a pridružit će nam se i poznati hrvatski glumac Robert Kurbaša, koji će svojim interpretacijama dati poseban čar poeziji, prozi i drami zavičajnih književnika. T.K.
Možda ste propustili...

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

Najčitanije iz rubrike