Tehno
ISPROBALI SMO: EPSON EF-12 LASERSKI PROJEKTOR

Uživanje u nogometu uz projektore velike dijagonale
Objavljeno 18. lipnja, 2021.
Odlazak na utakmice mnogima je nedostižan, no možete uživati u pogledu kao uživo na terenu

Nakon prošlogodišnje društvene i sportske suše u svakom smislu, ove godine konačno se koliko-toliko vraćamo u normalno, pa nas tako konačno očekuje Euro 2020, koji se trebao održati lani, no iz svima jasnih razloga odgođen je za ovu godinu.Pandemijska 2020. donijela je brojne promjene u našim životima, poput toga da smo vjerojatno češće no ikada kod kuće, provodeći više vremena s obitelji i bliskim osobama. Neizostavni dio obiteljskih ili prijateljskih druženja je i gledanje utakmica, poput onih koje nas očekuju na Euru 2020, a tomu valja dodati i povremenu filmsku večer uz kakav dobar naslov. Za istinsko uživanje u takvim sadržajima svima je imperativ što veća dijagonala zaslona, a u tom području nenadmašni su projektori.

Veličina je bitna


Vjerojatno još od prvih televizora jedna od najvažnijih stavki je duljina dijagonale zaslona. O inčima i centimetrima bombardiraju nas doslovce sa svih strana. Nekome je sasvim dovoljno 40-ak inča, dok će netko drugi reći da na svakom zaslonu ispod 65 ili 75 inča nema pravog uživanja u sportskom ili filmskom sadržaju. Mi ćemo se složiti s time da što je veća dijagonala to je užitak praćenja utakmice veći. Nema boljeg osjećaja nego onoga kao da ste uživo na terenu, a to ćemo postići velikom dijagonalom koja će nam prikazati svaki detalj s terena. I dok su kod televizora stvari pomalo škakljive, jer s većom dijagonalom cijena doslovno eksponencijalno raste, oni koji istinski žele uživati u pogledu na najveću dijagonalu zaslona znaju da to najbolje pruža projektor. Projektor je jedini koji nam pruža mogućnost odabrati dijagonalu koju želimo - jednostavno primicanjem ili odmicanjem mijenjamo dijagonalu koja je nedostižna gotovo za bilo koji danas dostupan televizor. Zadnjih godina tržišni lider Epson doveo je u potrošački segment projektore koji su donedavno bili dio samo profesionalne postave. Naravno, riječ je o laserskim projektorima, no osim što su već kao takvi superiorni nad bilo kojim klasičnim projektorima, Epson je neke od svojih modela uistinu opremio kao sve-u-jedan modele spremne za akciju u svakom trenutku.

Pametni projektor


Svi oni koji možda imaju projektor i povremeno ga koriste, znaju za jednu od većih mana takvih uređaja - njihovu nesamostalnost. Naime, gotovo svi projektori na tržištu nude samo to, kako im i ime govori - projekciju. Za prikazati sadržaj potreban opet nekakav izvor, poput računala, ili TV prijamnika. Kao da gnjavaži nije kraj, potrebno je osigurati kakvo ozvučenje, jer mnogi projektori nemaju ni zvučnike, a ako ih i imaju izuzetno su neupotrebljivi. Sve ovo uvidio je Epson te nudi projektore koji su samostalni uređaji. Često za njih čujemo naziv TV projektor, jer zaista, u smislu korištenja oni su upravo to. Među brojnim modelima valja istaknuti jedan od recentnih, model Epson EF-12. Riječ je o majušnom laserskom projektoru (dimenzije su mu samo 17 x 17 x 13 cm), kojeg ćete jednostavno zavoljeti i koji će postati neizostavni dio filmskih ili sportskih večeri. Epson EF-12 samostalni je laserski projektor kadar projicirati sliku dijagonale do pomalo zastrašujućih 150 inča (381 cm). Osim toga, ovaj projektor pokreće Android TV, a s njim tu je pristup brojnim streaming aplikacijama za praćenje sadržaja. Nadalje, Epson EF-12 opremljen je snažnim i kvalitetnim zvučnim sustavom kojeg potpisuje Yamaha, a koji će posramiti brojna kućna kina. S tehnološke strane kvaliteta prikaza je iznad svih očekivanja. Uz Full HD rezoluciju, HDR, osvijetljenost od 1000 lumena, laser uz Epsonovu 3LCD tehnologiju oduševljava. Kao takav Epson EF-12 je jedinstven projektor kojeg možete ponijeti i imati uvijek spremnog za uživanje u utakmicama koje su pred nama. Stoga, ako već nismo u mogućnosti (bar većina) otići na utakmice koje su pred nama na Euro 2020, neka utakmica u pravom smislu dođu do nas. Uz Epson EF-12 to će definitivno i biti tako.Jasminka Knežević
Za prikazati sadržaj potreban opet nekakav izvor, poput računala, ili TV prijamnika

Vjerojatno još od

prvih televizora

jedna od najvažnijih stavki je duljina dijagonale zaslona