Sport
SKUPINA F PREDVODE PORTUGAL I FRANCUSKA

"Elf" jalov protiv svjetskih prvaka
Objavljeno 16. lipnja, 2021.
Utakmicama u "skupini smrti" (F) kompletirano je prvo kolo Eura. Aktualni prvak Europe Portugal do same završnice mučio se slomiti otpor Mađara, no na kraju je ipak uspio upisati očekivane bodove na startu. Ronaldo je postao najefikasniji igrač u povijesti europskih prvenstava (11) te prvi koji je zabijao na pet Eura. Svi koji su gledali utakmicu nesumnjivo su poželjeli što više takvih scena jer u Budimpešti se igralo pred ispunjenim tribinama, nešto što predugo nismo doživjeli. Mađari su razočarani što su ostali bez nagrade do koje su ih samo minute dijelile, no mediji iznimno pozitivno ocjenjuju nastup momčadi Marca Rossija te vjeruju kako takvim izdanjima mogu nešto "ušićariti" i protiv preostala dva velikana iz skupine.

A oni su u derbiju kola u Münchenu odigrali susret od kojeg se očekivalo i više od jednog pogotka. Ne može se reći da nije bilo uzbuđenja, bilo je i nepriznatih pogodaka zbog zaleđa, nedosvirane najstrože kazne te nekoliko propuštenih prilika, no malotko je vjerovao da će sudaru kandidata za naslov presuditi tek jedan autogol. Nesretnik je bio Hummels, pa je tako već nakon prvog kola izjednačen rekord po broju autogolova (3) na jednom Euru postavljen 2016.
Aktualne svjetske prvake to nimalo nije briga, njihovi mediji pozitivno su ocijenili start Eura (Obećavajuće, Misija ostvarena, Plava munja), ističe se kako su se vidjele naznake igre koje su donijele svjetsku krunu prije tri godine te da je pobjeda mogla biti i uvjerljivija. Za kapetana "tricolora" Huga Llorisa ključ je bila momčadska igra.
- Najvažnije je da smo uzeli tri boda. Igrali smo jako dobro momčadski. Mučili smo se u nekim trenutcima, pogotovo u drugom poluvremenu kada su preuzeli posjed, ali izdržali smo. Igrali smo dobro bez lopte na cijelom terenu, trebali smo sve u fazi obrane i bili smo vrlo dobri u našoj trećini.
Njemačka je prva zemlja koja je odigrala 50. utakmicu na Euru, no čeka je teška misija kako bi ponovila uspjeh Nizozemske (1988.), jedine koja je nakon startnog poraza stigla do naslova. Ocjene nastupa "elfa" u njemačkim medijima variraju, od zaključka kako su svjetski prvaci i dalje izvan dometa Njemačke, da je talent pobijedio strast do onih optimističnih koji vjeruju kako mogu postati prvaci.

- Bio je vrlo intenzivan susret, borili smo se do kraja i ne mogu igračima ništa zamjeriti. Dali su sve od sebe. Nedostajalo nam je probojnosti pred njihovim golom. Bilo je razdoblja u kojima smo provodili veliki pritisak na njih, ali nismo stvarali izgledne prilike - rekao je nakon poraza Joachim Löw, koji se sada mora vaditi na europskom prvaku Portugalu. G. Roguljić
SKUPINA F
Mađarska - Portugal 0:3 (Guerreiro 84, Ronaldo 87-11, 90+2), Francuska - Njemačka 1:0 (Hummels 20-ag)

TABLICA

1. Portugal*1*1*0*0*3:0*3

2. Francuska*1*1*0*0*1:0*3

3. Njemačka*1*0*0*1*0:1*0

4. Mađarska*1*0*0*1*0:3*0

Preostali susreti: Mađarska - Francuska, Portugal - Njemačka (19. 6.), Njemačka - Mađarska, Portugal - Francuska (23. 6.)

1

udarac u okvir gola imala je Njemačka, najmanje na Euru od finala 2008. protiv Španjolske

Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

Najčitanije iz rubrike