Sport
VAŽNA JE ZARADA, OSTALO SU MITOVI

Navijači kod kuće, reklama se na TV-u ipak najbolje vidi
Objavljeno 17. lipnja, 2021.
Završen je prvi krug natjecanja na najčudnijem Euru ikada koji se igra u čak 11 država

Ovo Europsko nogometno prvenstvo dugo smo čekali i napokon dočekali. Trebalo se igrati u ljeto 2020. godine i službeno još uvijek nosi naziv Euro 2020., ali, eto, događa se godinu poslije. Korona je planove pokvarila lani, a i ove se godine uplela u organizaciju. Tribine nisu krcate, u 11 gradova domaćina ne vlada onaj tradicionalni nogometni šušur jer neke države na snazi još imaju stroge mjere u borbi protiv COVID-a. A i navijačima nije baš do putovanja.



Završen je prvi krug Eura, jučer je krenuo i drugi, a početak je donio nekoliko događaja koje ćemo pamtiti. Engleska je prvi put u povijesti upisala pobjedu na startu Eura, prvi put na Europskom prvenstvu nastupa Sjeverna Makedonija, pamtit će se i sjajan pogodak Čeha Patrika Schicka s pola terena Škotima. Pamtit će se bahatost nekih igrača, portugalskoj zvijezdi Ronaldu nije dobro kad vidi Coca-Colu ispred sebe, a Pogbi smeta pivo, pa su pića sponzora Eura sklanjali od kamera. Da to nisu napravile takve zvijezde, vjerojatno bi kazne bile ogromne, ali Ronaldu je dopušteno ono što drugim smrtnicima nije. Svaki pravi navijač treba zapamtiti i kako je UEFA i na ovom Euru mislila samo na zaradu. Čak i da je situacija normalna i da korona ne vlada, pitanje je koji si to navijač može priuštiti praćenje svoje reprezentacije s tribina. Ovo je i Euro seljenja i putovanja, igra se od Bakua preko Rima do Londona. U čak 11 država, pa su pravi navijači uglavnom ostali kod kuće. Na TV-u se reklama ipak najbolji vidi, a UEFA-i su reklame važnije od navijača. One joj donose mnogo više novca...


Ivana Liović
Drama koja se pretvorila u veliku pobjedu
Ovo Euro više od bilo koje pobjede, pogotka ili poteza za sada je obilježila mučna scena iz Kopenhagena. U 1. kolu skupine B igrao se "sjeverni derbi" između Danske i Finske, a u trenutcima dok je rezultat bio dosadnih 0:0, pred kraj prvog poluvremena, na travnjak se odjednom srušio veznjak Danaca i milanskog Intera, 29-godišnji Cristian Eriksen. U prvi mah nikome nije bilo jasno što se događa, a onda su nastupile minute šoka i očaja. Prema njemu su se sjurili suigrači i liječnici i krenula je borba za život. Eriksen je ležao, liječnici su ga oživljavali na travnjaku, a to su sve gledali milijuni ljudi diljem svijeta jer se kamere nisu na vrijeme ugasile. Liječnici su 15-ak minuta reanimirali Eriksena, koji je navodno doživio srčani udar, postavili ga na nosila i iznijeli s travnjaka. Utakmica je bila prekinuta jer u tim trenutcima nikome nije bilo do nogometa. Kolega im je zamalo umro na terenu i prekid je bio logičan potez. No utakmica je nastavljena u večernjim satima, Finska je slavila sa 1:0, ali malo je tko od Danaca bio ljutit i razočaran. Ipak, bio je to dan kada je Eriksen dobio najvažniju utakmicu života, slavio se život i sve ostalo je bilo nevažno. Eriksen je još uvijek u bolnici, stanje mu je stabilno i dobro se oporavlja, no ostaje veliko pitanje hoće li više ikada zaigrati nogomet, bar onaj profesionalni.

Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike