Osijek
OPREZ, ZONA 30

U Wilsonovoj ulici nova pravila
Objavljeno 17. lipnja, 2021.
Nakon što su godinama tražili rješenje za prometnu regulaciju u Wilsonovoj ulici i upozoravali na tu potrebu zbog (pre)brze vožnje, ali i gustog rasporeda kuća, predstavnici Gradske četvrti Novi grad konačno se mogu pohvaliti ne samo novim "ležećim policajcem" nego i popratnom signalizacijom. Na problem brzog prolaska tom ulicom u nekoliko navrata upozoravali su i sami stanari, a potom je odlučeno da će se "ležeći policajac" postaviti na južnome dijelu ulice, u blizini bivšeg Muzeja okusa, odnosno tik do pješačke staze koja povezuje Uske njive i ostatak te četvrti.

I doista, prije nekoliko dana ulica je dijelom bila zatvorena za promet, a potom je postavljen znak ograničenja brzine od 30 kilometara na sat. Usto, brze će vožnje dodatno usporiti i "ležeći policajac", koji je pak, prema mišljenju vozača koji onuda redovito prolaze, ipak previsok.

- Moram priznati da sam prvog dana "preletjela" s 50 kilometara na sat i nije mi bilo svejedno je li mi se što neželjeno dogodilo na automobilu. "Ležeći policajac" dosta je visok i čini mi se da u gradu nema ni jedne takve površine da nije obla, odnosno koja je toliko visoka kao ova u Wilsonovoj ulici. Odsad usporavam do kraja i krećem "iz prve", tako je najsigurnije – ispričala je čitateljica i stanarka obližnje ulice.

Međutim, kako doznajemo, projektantski dio za "ležećeg policajca" napravila je tvrtka Rencon te je on u skladu sa svim zakonskim propisima, a njegova visina odgovara brzini od 30 kilometara na sat.

Inače, valja naglasiti i da se u Wilsonovoj ulici nalazi još uvijek aktualan stadion, gdje se u vrijeme održavanja utakmica stvaraju velike gužve. Unatoč tome što u to vrijeme patroliraju policijske ophodnje, moramo se složiti da opreza nikada dosta, pa će tako sad vozači ipak morati pripaziti na brzinu vozila. Kako zbog tuđe tako i zbog svoje sigurnosti. Dodajmo tomu da su u ulici postavljeni i svi potrebni prometni znakovi, i vertikalni i horizontalni. M. Mihelić
Možda ste propustili...

REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR PANONSKE HRVATSKE

Otkriveni talenti - lokomotiva razvoja

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana