Osijek
"PROBUDI POBJEDNIKA U SEBI"

Bjelica je podučio mlade kako se postaje pobjednik
Objavljeno 16. lipnja, 2021.
Na konferenciji su sudjelovali i gimnastičar Robert Seligman te fitness-trener Frane Jerčić

U organizaciji Savjeta mladih Grada Osijeka, Savjeta mladih Osječko-baranjske županije i Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, jučer je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održana konferencija "Probudi pobjednika u sebi" namijenjena mladima i svima koji žele raditi na sebi.



Svoj recept kako to učiniti, kako ostvariti zacrtane ciljeve i biti pobjednik, okupljenima su predstavili trener Nogometnog kluba Osijek Nenad Bjelica, koji je i kao igrač i kao trener ostvario vrhunsku karijeru i rezultate, proslavljeni osječki gimnastičar Robert Seligman, ovjenčan brojnim odličjima s velikih natjecanja, te Frane Jerčić, fitness-trener i natjecatelj u bodybuildingu i bench pressu.

- Nakon što smo prije tjedan dana potpisali suradnju sa Studentskim zborom i županijskim Savjetom mladih, ovo je prvi u nizu naših projekata. Zahvaljujem našim poznatim i uspješnim Osječanima, koji se se odazvali kako bi poučili mlade i motivirali ih za dalje - rekao je Ante Grabić, predsjednik Savjeta mladih Grada Osijeka.

Nenad Bjelica održao je vrlo zanimljivo predavanje, iznijevši svojih 11 načela kako stvoriti uspješnu nogometnu momčad, no koja su primjenjiva i na putu do bilo kojeg drugog cilja. Jedno od ključnih je vjera u sebe. Ako se suočeni s izazovima odlučimo voditi motom "ništa nije nemoguće", umjesto pesimističnim "nemoguće je", taj ćemo izazov vrlo vjerojatno uspješno riješiti.

- Kako bismo bili pobjednici i druge učinili pobjednicima, moramo puno raditi na sebi. Ja sam oduvijek znao da ću biti nogometaš i bio sam spreman platiti cijenu kako bih to postao. To se može primijeniti i na svaki drugi posao ako smo spremni na odricanje, ako uložimo cijeloga sebe u ostvarenje zadanog cilja, uspjeh neće izostati - rekao nam je Bjelica uoči konferencije.




Ivan Alilović
"PROBUDITI U OSIJEKU POBJEDNIČKI MENTALITET"
Konferenciji je prisustvovao i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, i sam veliki pobjednik na nedavno održanim lokalnim izborima.

- Čestitam organizatorima, drago mi je da se konferencija s ovako uspješnim sportašima održava u Osijeku. U predizbornoj kampanji često sam isticao primjere Roberta Seligmana i NK-a Osijek kao one koji mogu probuditi pobjednički mentalitet i to je jedna od stvari za koju ću se nastaviti zalagati kao gradonačelnik, da probudimo pobjednički mentalitet u gradu Osijeku, jer ovdje se mogu raditi jako velike stvari, što vidimo i na primjeru gostiju konferencije - kazao je Radić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike