Osijek
U PETAK NA EKONOMSKOM FAKULTETU

Forum ICT društva o digitalnoj ekonomiji
Objavljeno 17. lipnja, 2021.
Ekonomski fakultet bit će krajem tjedna, u petak (18. lipnja), domaćin 4. foruma ICT društva. Forum je u organizaciji splitskog Instituta za europske i globalizacijske studije, a tema je "Digitalna ekonomija". Organizatori najavljuju kako se Forum sastoji od tri panela na kojima će govoriti stručnjaci iz akademskih i poslovnih krugova.

Prvi panel pod naslovom "Digitalne prilike koje nadolaze" bavi se digitalnom transformacijom društva i mogućnostima koje digitalna ekonomija pruža zemljama u tranziciji sa srednje na visoku razinu dohotka. Drugi panel pod naslovom "Novi pokretači digitalne ekonomije: AI, IOT, Blockchain?" razmatra druge IT trendove, kao što su umjetna inteligencija, Internet stvari i tehnologije Blockchaina, koji pružaju moćne alate za transformiranje organizacija i stvaranje novih lanaca vrijednosti i razine učinkovitosti. Treći panel je na temu "ICT i digitalna transformacija na nacionalnoj razini - Koji su rizici zaostajanja?", gdje će se govoriti o tome što je Hrvatska do sada stvorila o pitanju digitalizacije i koje su razlike između planova i provedbe, te kako se uspoređujemo s drugim zemljama i kako izmjeriti kapital svake zemlje za ovu vrstu transformacije.

- Digitalna transformacija koja se događa u posljednjem desetljeću mogla bi se promatrati kao postupak iskorištavanja digitalne tehnologije za stvaranje novih ili modificiranje postojećih korisničkih iskustava, kao i poslovne kulture i procesa, kako bi se udovoljilo promjenjivim potrebama kupaca i tržišta - najavljuje Forum prof. dr. sc. Anđelko Milardović iz Instituta za europske i globalizacijske studije.

Forum će se održavati u Auli glagoljice, a početak je najavljen za 10.30. D.Kuštro
Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

Najčitanije iz rubrike