Sport
OSIJEK DOZNAO SUPARNIKA U 2. PRETKOLU KONFERENCIJSKE LIGE

Poljski Pogon na startu europskog puta, protiv Osijeka bivši igrači Hajduka i Rijeke
Objavljeno 16. lipnja, 2021.
Nogometaši Osijeka u 2. pretkolu Konferencijske lige, za suparnika su dobili poljski Pogon Szczecin. Tako je odlučio ždrijeb za ovo novoformirano natjecanje pod ingerencijom UEFA-e. Premda je Osijek imao status nositelja, čini se kako je od svih potencijalnih suparnika dobio najtežega. Naime, uoči ždrijeba, svrstani su u skupinu 7 nositelja pa su među nenositeljima i potencijalnim suparnicima tada, osim Pogona, bili još i momčadi koje su morale prethodno odigrati prvo pretkolo. Tako su potencijalni suparnici Osijeku bili ukupni pobjednici susreta Dečić (Crna Gora) - Drita (Kosovo), Racing FC Union Lëtzebuerg (Luksemburg) - Breidablik (Island), La Fiorita (San Marino)/Birkirkara (Malta) i Sfintul Gheorghe (Moldavija) - Partizani (Albanija). Na kraju je ždrijeb odredio jedinog suparnika koji se među nenositeljima u skupini 7 izravno plasirao u drugo pretkolo. Pogon je prošle sezone završio na trećem mjestu poljske lige. U klubu su i bivši Hajdukov vratar Dante Stipica te nekadašnji napadač Rijeke Alexander Gorgon. Prvi susret igra se u Szczecinu 22. srpnja, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Gradskom vrtu.

I ostali hrvatski klubovi saznali su suparnike. Ukoliko prođe islandski Valur, hrvatski prvak zagrebački Dinamo u 2. pretkolu Lige prvaka sastati će se s ciparskom Omoniom iz Nicosije. Ukoliko Islanđani iznenade "modre" tada bi Dinamo nastavio europski put u Konferencijskoj ligi protiv poraženog iz susreta norveškog Bodo/Glimta i poljske Legije.

Rijeka će, u drugom pretkolu Konferencijske lige, igrati protiv boljeg iz susreta Santa Julije iz Andore i malteške Gzire. Malteški klub dobro su upamtili nogometaši i navijači Hajduka, s obzirom da su od amatera s Otoka eliminirani prije svije godine u pretkolu Europske lige. Hajduk će, također, svoj europski put započeti u drugom pretkolu Konferencijske lige, a prvi suparnik bit će im kazahstanski Tobol Kostanay. K.L.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana