Kultura
VINKOVAČKI FESTIVAL DOKUMENTARNOG ROCK-FILMA GOSTUJE DILJEM HRVATSKE

DORF u Valpovu, Virovitici, Bjelovaru i Čakovcu
Objavljeno 17. lipnja, 2021.
Od 2007. godine do danas, Festival dokumentarnog rock-filma DORF bio je u 85 gradova, u šest zemalja. DORF programe vidjelo je gotovo 45.000 posjetitelja, a u nekim gradovima reprize su redovne, organizirane u suradnji s višegodišnjim partnerskim organizacijama i institucijama. Tako je i ove godine, nakon nedavnog prikazivanja u okviru Reunited festivala u Valpovu, gdje će biti do kraja godine još projekcija glazbenih dokumentaraca, dogovoreno nekoliko prikazivanja i predstavljanja festivalskih aktivnosti u Hrvatskoj.

U Virovitici, u okviru programa ViKA (Virovitička Kulturna Alternativa), u Horn Pubu, najprije je jučer bio prikazan kratki film o koncertu sastava Repetitor u Okružnom zatvoru u Beogradu, a drugi je dio predstavljanja ponovno 22. srpnja, na istome mjestu, uz popratni program.

U Čakovcu je, u okviru programa Ljeto u gradu Zrinskih, već tradicionalno, 7. srpnja, organizirana projekcija dva DORF filma: o Goranu Baretu i Krešimiru Oremušu. Nakon toga, u Bjelovaru, u okviru DOKUArt festivala organizirano je DORF predstavljanje 23. srpnja te će ljubitelji glazbenih dokumentaraca imati priliku pogledati dva glazbena dokumentarca iz DORF programa. Tijekom ljeta još je pripremljeno gostovanje u Zadru, o čemu ćemo javiti detaljnije uskoro.

Podsjetimo, Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca pripremila je i ovo ljeto bogat filmski program u Lapidariju Gradskog muzeja u Vinkovcima. Povezivanjem programa 9. Antičkih filmskih večeri i 15. Festivala dokumentarnog rock-filma, slavonski ljubitelji dokumentarnih filmova u Filmskom tjednu, od 17. do 21. kolovoza, uživat će u Vinkovcima u projekcijama recentne filmske produkcije, uz popratni program. T.Kvorka n



Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

ILIJANA LONČAR PLESAČICA, KOREOGRAF, PEDAGOGINJA

Ples oplemenjuje, zato bi trebao biti bar djelić života svakog pojedinca

Najčitanije iz rubrike