Mozaik
ZVIJEZDE ĆE PJEVATI ZA SISAK I PETRINJU

Na Dan glazbe humanitarni koncert #zajednozaglazbenu
Objavljeno 17. lipnja, 2021.
Na rasporedu je 21. lipnja u 21 sat na Prvome programu Hrvatske televizije

U ponedjeljak, 21. lipnja, na Svjetski dan glazbe, Hrvatska radiotelevizija (HRT) poziva gledatelje da se pridruže humanitarnom koncertu #zajednozaglazbenu. Riječ je o zajedničkoj humanitarnoj akciji Hrvatskog društva skladatelja (HDS-a), Hrvatske glazbene unije (HGU-a) i HRT-a za Glazbenu školu "Fran Lhotka" u Sisku i Petrinji.Prijenos uživo


Kako bismo još jače povezali glazbu i humanost, na velikoj sceni na Prisavlju toga dana nastupit će brojni vrhunski glazbenici: Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog, bend pod ravnanjem Nikše Bratoša, uživat ćemo u izvedbama: Vanne, Nine Badrić, Renate Sabljak, Josipe Lisac u suradnji s Hladnim pivom, Vokalnog ansambla L.I.P.E iz Siska, Tereze Kesovije, Zsa Zsae i Hilsona Mandele, Albine Grčić, Massima, Ervina Baučića, Gibonnija, Petrit Cekua, Damira Urbana i 4, Nene Belana. Bit će tu i bendovi Psihomodo Pop, Detour i Hladno pivo. Svoj glazbeni pozdrav poslat će nam iz Splita Doris Dragović, Zorica Kondža,Tedi Spalato i Ante Gelo, iz Osijeka Pero Galić, Goran Bošković, Nera Mamić, Kruno Dražić, Šima Jovanovac, Drago Laban, Branimir Jovanovac, Franjo Sarić, iz Dubrovnika klapa Kaše, Silente, Dora Kamber i Pero Škobelj, iz Pule Bruno Krajcar, Alen Vitasović, Edi Maružin, Gabi Galanta, a Olja Dešić i Vlado Simčić Vava okupili su riječke rockere svih generacija, koji će zajedničkom izvedbom pjesme "Ajmo, Rijeka" poslati glasan poziv zajedno za Glazbenu, zajedno za nove mlade ljude koji će nam se pridružiti na koncertu. Koncert je na rasporedu u ponedjeljak, 21. lipnja, u 21 sat na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1), a prenosit će ga i Drugi program Hrvatskoga radija (HRT-HR2).

Cilj akcije #zajednozaglazbenu jest pozivom na humanitarni broj telefona, koji će biti otvoren toga dana, prikupiti novac za kupnju glazbenih instrumenata te omogućiti starim i novim polaznicima Glazbene škole "Fran Lhotka" nastavak bavljenja glazbom i ostvarenje njihovih glazbenih snova.

Polaznici Glazbene škole već su pokazali koliko im je glazba važna. Samo nekoliko dana nakon potresa Sara Kolar svojem je srušenu gradu darovala "Elegiju" Rudolfa Matza, a profesori i ostali polaznici Glazbene škole organizirajući koncerte ispred oštećene zgrade željeli su reći kako glazba u Sisku ne smije utihnuti. Četrdesetak profesora i učenici škole u Sisku organizirali su istoimenu akciju odmah nakon potresa.

Glazbom i srcem


- Brojni glazbenici priključili su se akciji, glazbeni autori donirali su tantijeme od svojih prava, a naša je želja da ponovnim pokretanjem ove akcije pomognemo odvijanju glazbenog obrazovanja u Sisku i Petrinji jer glazba u njihovu gradu ne smije utihnuti. Humanitarnim koncertom oni veliki, stariji i poznati glazbenici zahvalit će mladim ljudima iz Siska i Petrinje na najljepši način: izvodeći glazbu za njih! - poručuju organizatori.

Voditelji humanitarnog koncerta #zajednozaglazbenu su Duško Ćurlić i Ivan Vukušić, redatelj je Tihomir Žarn, realizatorica Vesna Luković Žarn, glazbeni producent Nikša Bratoš, majstor rasvjete Marko Foretić, a scenograf Igor Juras.

Proslavimo dan glazbe zajedno i ono što osjećamo recimo glazbom i srcem. Puno je razloga da podržite humanitarnu akciju, uživate u glazbi i u ponedjeljak, 21. lipnja, budete uz Prvi program HTV-a. Akciju možete podržati sve do nedjelje 27. lipnja.Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

U SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI 150. OBLJETNICA ROĐENJA

Lado nastupio u Radićevom kraju

FINALE SUNČANE STRANE PRISAVLJA

Za kraj ljeta nastupio sjajan TBF

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽALA KONCERT NA PLAŽI

Ana Rucner je ispratila
ljeto na Zlatnom ratu

2

"POŠTENO"

Huljić je objavio novi spot

3

”NO TIME TO DIE”

Manntra obradila Billie Eilish