Mozaik
GLAZBENI PROJEKT JIMA JULYJA

Izišao je treći album Rust Red Romance "Songs Of Mr. Child"
Objavljeno 17. lipnja, 2021.
"Songs Of Mr. Child" treći je album glazbenog projekta Rust Red Romance za čijim kormilom sjedi Jim July, glazbeni fanatik i entuzijast, swamp ‘n‘ roll bećar i frontman benda Garage in July. Album predstavlja devet novih pjesama kroz koje možemo pratiti životno putovanje glavnog lika od bijega iz zloglasnog japanskog zatvora, do toga kako je naučio pričati s pticama, kako je gitara postala kompas, kako je to na leđima super pavijana putovati kroz vrijeme pa sve do povratka kući, u geografskom, ali prije svega u duhovnom smislu. Vratiti se doma značilo bi vratiti se djetetu u sebi. Slijedeći sličan narativ koji se provlačio kroz njegov prethodni album "Buick Transgalactic 47", i ovdje zvuk pojedine pjesme predstavlja određeni dio putovanja, to jest stanje u duši glavnog lika. Jim svoj glazbeni izričaj na novom albumu obogaćuje klarinetom, mandolinom, harmonikom, raštimanim vrtićkim klavirom, saksofonom te akustičnim bubnjem. Proširivanjem zvučne slike, Rust Red Romance donosi novi, bogatiji i organski zvuk, pritom zadržavajući fokus na priči i prateći svojevrstan "filmski" narativ. Od glazbenih utjecaja osjeti se ovdje Jimova ljubav prema bluesu, Tomu Waitsu, Marku Laneganu, Stoogesima, te neizostavnim Velvet Underground i Lou Reedu.

Uz Jima, kao izvođača, autora i producenta svih pjesama, na albumu gostuju Branimir Norac (Klinika Denisa Kataneca), Milan Mijač (M.O.R.T., P.B.O., DED), Marko Bagarić (Garage in July), Zoran Čalić (Big Foot Mama, Zoran Čalić Band, ex Majke), Goran Utković (Kriptidi), Hrepa i Rola iz Sunnysidersa te, Jimov prijatelj iz studentskih dana, Darko Samardžić.

- Htio sam ispričati priču. Ovoga puta priča je to o čovjeku koji je prošao svoju odiseju i jedva sačuvao živu glavu. Kako se putovanje bližilo kraju, tako je sve jača bila želja da (p)ostane dijete i spoznaja da je voljeti biti ljubav i poput zvijezde jednako svijetliti svima. Još uvijek se ne mogu oteti dojmu da je odrastanje zamka, a da se ključ za tajnu sretnog života krije u spontanosti i neposrednosti koju pokazuju djeca. Puno sam naučio od njih - kaže Jim July.

Album "Songs Of Mr. Child" je objavljen za nezavisnu izdavačku kuću Dirty Mojo Records, koji izlazi šest mjeseci nakon objave albuma "Buick Transgalactic 47" te godinu dana nakon objave prvijenca. T.K.
Možda ste propustili...

KONCERT ZA NAŠIČKO SKLONIŠTE ŽIVOTINJA

Odlični Damir, Kristijan i Stela pjevali za Farmicu

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike