Dome slatki dome
VANJSKI PROSTORI: MJESTO UŽITKA I ODMORA U VRUĆIM DANIMA

Ljetni detalji na terasi i u vrtu
Objavljeno 17. lipnja, 2021.
Postavite mini posude s cvijećem te dekorativne boce i čaše u pojedine segmente

Vanjski su prostori mjesto užitka i odmora u vrućim danima, ali svakako će postati još ugodniji unesemo li u njih detalje kojima ćemo ih oplemeniti.



Klub-stolić postao je puno više od funkcionalnog elementa vanjske garniture - on je kompleksan, višedijelan i kao takav podložan različitim prostornim kompozicijama. Iskoristite segmente klub-stolića za stvaranje mini oaza oko garniture za sjedenje, a efekt će biti još bolji ako su segmenti oblikovno različiti.

Vanjski tepisi


Postavite mini posude s cvijećem te dekorativne boce i čaše u pojedine segmente koristeći se već postojećim bojama na pojedinim elementima. Podne površine obogatite samostojećim svjetiljkama, koje također mogu biti postavljene kao kompozicija jednakih ili sličnih elemenata. Povežite tamne i svijetle predmete u vizualne cjeline.

Taburei su funkcionalni elementi koje svakako iskoristite za dekoraciju prostora. Kombinirajte različite boje i uzorke kako biste uveli dinamiku u zonu sjedenja. Sve dopunite dekorativnim jastučićima koji prate boje taburea, a čine kontrast s baznom bojom garniture. Vanjski tepisi postali su nezaobilazan element vrtova i terasa, a njihovim postavljanjem dodatno ćete definirati i naglasiti prostor te mu dati pravi ugođaj vanjskog dnevnog boravka. Neutralne, bazne boje siguran su odabir za svaki prostor.

Lampioni


Dekorativni predmeti poput lampiona unijet će dodatnu romantiku u prostor, bilo da se radi o dnevnom, bilo o noćnom ambientu. Možete ih postaviti bilo gdje, ali odličan vizualni efekt imat će vertikalno naglašavanje na prostorima poput stubišta.

Osim vanjskim zelenilom na tlu odličan vizualni efekt postići ćete i postavljanjem velikih lončanica sa stablima poput masline uz zonu sjedenja. Efekt zelenog prostora u prostoru stvorit će pravi dojam vanjske prostorije ugodne za boravak.

S detaljima budite kreativni i dinamični. Malim promjenama u detaljima moguće je napraviti velike vizualne pomake.



Jasminka Knežević
Imitacija prirode
Keramičke pločice materijal su koji se često upotrebljava za oblaganje podnih površina, i to zbog više razloga: mogućnosti odabira vrsta pločica koje imitiraju drvo, kamen, travnate površine, drvene oblice, kamene oblutke, beton ili mogu imati neku neutralnu teksturu. Keramičke pločice iznimno su jednostavne za održavanje, a i trajnost im je jedna od istaknutih kvaliteta.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike