Dome slatki dome
LIFESTYLE SAVEZNIK ZA ČIST DOM

Nevjerojatno efikasno i zabavno čišćenje
Objavljeno 17. lipnja, 2021.
Brzim odvajanjem nastavka usisavač se pretvara u jednako moćnu ručnu jedinicu, a nudi i mogućnost brisanja uz automatsko doziranje

Nakon zime, kišnih i tmurnih dana, sunčano i toplije vrijeme mnogi će iskoristiti za već tradicionalno čišćenje, a u tom zadatku i kasnijem održavanju doma može pomoći novi usisavač.



Proteklih godinu dana vjerojatno nema osobe koja nije bar malo podigla svoje higijenske standarde. Uz virusnu epidemiju, ali i rad od kuće, koji je mnogima postao uobičajen način rada, svijest o važnosti čistog i urednog doma snažnija je nego ikada prije. Kako to uvijek biva, bez alata nema zanata, stoga, ako se još uvijek "borite" sa starim usisavačem koji potežete od utičnice do utičnice i nakon čega živite u oblaku prašine, vrijeme je za uređaj koji će vam čišćenje učiniti izuzetno zabavnim i nevjerojatno efikasnim. Philips SpeedPro Max Aqua upravo je takav uređaj, kombinira čak tri bitne mogućnosti kao jedinstveni 3-u-1, on je klasični i ručni usisavač, a ujedno ima i funkciju mopa za brisanje. Uza sve to, za svoj rad ne treba utičnicu jer radi na baterije. Moramo priznati da je bio užitak otvarati tako bogat paket jednog kućanskog uređaja. Stiže sa setom brojnih dodataka. Za početak tu je punjač i zidni nosač usisavača. Naime, nosač i punjač moguće je montirati na zid te tako usisavač uvijek imati pri ruci spreman za rad. Nadalje, tu je produžetak izrađen od lakog metala kojim povezujemo usisavač s nastavcima za usisavanje. Sam produžetak donosi prvu inovaciju, a to je integrirana četka koja se po potrebi sklopi i uvijek je na dohvat ruke. Glavnu riječ potom nastavlja glava usisavača, koja osim rotirajuće četke donosi i inovativan način usisavanja od 360 stupnjeva. Naime, klasični usisavači uglavnom usisavaju samo ispred sebe, a usisavanje prostora sa strane ili prilikom povlačenja unatrag nije zadovoljavajuće. Manja usisna glava s rotirajućom četkom idealna je za usisavanje namještaja, poput sofa, kauča, stolica i ostalog tapeciranog namještaja, iz kojeg efikasno izvlači prašinu i ostalu nečistoću. Posebna glava kombinira mogućnost usisavanja i brisanja. Valja pohvaliti i bogat paket dodatnih krpa za brisanje od mikrovlakana te dodatni filtar za usisavač.

Jasminka Knežević
Ciklonsko čišćenje
Fascinantna je ciklonska metoda usisavanja koju možete odmah vidjeti. Naime, spremnik za prašinu načinjen je od dvije jedinice. U prvi nečistoća dolazi i ciklonski se separira u drugi. Oduševljava efikasnost tog ciklonskog čišćenja, zbog koje prvi spremnik biva gotovo potpuno čist unatoč tome što prašina i druga nečistoća prvo prolaze baš kroz njega. Uz toliku efikasnost ciklonske separacije, jako malo fine prašine dospijeva do filtra. Usisavanje i brisanje u jednom potezu odlika je koja ovaj usisavač čini posebnim na tržištu.
Možda ste propustili...

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

INSPIRACIJA PRIRODOM

Boje i uzorci uz motive cvijeća

DIZAJN: KOMFOR UZ MALE ZAHVATE

Pripremite se za ugodno opuštanje

Najčitanije iz rubrike