Regija
ŽUPANIJSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA U SURADNJI S INSTITUTOM ZA TURIZAM

Izradit će Strategiju razvoja turizma
Objavljeno 15. lipnja, 2021.
ORAHOVICA



Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije započela je proces izrade Strategije razvoja turizma Virovitičko-podravske županije do 2030. godine u suradnji s Institutom za turizam. S ciljem boljeg upoznavanja područja i turističkih karakteristika Virovitičko-podravske županije TZ VPŽ organizirao je trodnevno studijsko putovanje za predstavnike Instituta za turizam. Orahovicu su posjetili i obišli dr. sc. Ivo Kunst, dr. sc. Snježana Boranić Živoder te dr. sc. Matina Gjurašić u pratnji direktorice Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martine Jakelić i pomoćnika direktorice Josipa Mikolčića:

- Studijsko putovanje prvog je dana bilo posvećeno istočnom dijelu županije, a prezentirana je turistička ponuda Orahovice, Manastir sv. Nikole i orahovačko jezero, a potom i Posjetiteljski centar Dravska priča i Pustara Višnjica. Na orahovačkom jezeru održan je radni sastanak s gradonačelnikom Sašom Risterom, koji je prezentirao turističke projekte koji su u tijeku te najavio buduće turističke projekte – rekla je direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić.

Gradonačelnik Orahovice Saša Rister na jezeru je prezentirao veliki projekt uređenja Turističko-rekreacijskog centra ‘‘Jezero - Hercegovac - Ružica grad‘‘ te naglasio kako Grad Orahovica ide i prema razvoju zdravstvenog turizma. Stručnjaci Instituta bili su oduševljeni Orahovicom i ostalim destinacijama koje su prvog dana vidjeli u istočnom dijelu županije te ubrzo najavili i svoj novi dolazak. V.G.



Najčitanije iz rubrike