Osijek
INTENZIVNO TRETIRANJE SA ZEMLJE I IZ ZRAKA

Udari na komarce po cijelom gradu
Objavljeno 16. lipnja, 2021.
Zbog kontinuiranog dolaska komaraca iz netretiranih susjednih općina na područje grada Osijeka, gradonačelnik Ivan Radić donio je odluku da se nastavi s intenzivnim adulticidnim tretmanima. U utorak, 15. lipnja, obavljen je prvi od tri udara i sa zemlje i iz zraka koji su planirani na području cijeloga grada, na površini od osam tisuća hektara. Tretirano je područje Sarvaša i Nemetina, istovremeno i sa zemlje i iz zraka, dok je na području Vinogradske ulice proveden tretman samo sa zemlje.

U srijedu, 16. svibnja, provest će se obje vrste adulticidnih tretmana na području cijeloga grada. Avionski tretman i tretman sa zemlje iznova će se provesti i u četvrtak, 17. svibnja, na području Višnjevca i Josipovca, a istovremeno će se sa zemlje provoditi tretmani na području Brijesta i Cvjetnog naselja. Cijena navedenih tretmana iznosi 971.985 kuna, od čega se 517.500 kuna odnosi na avionske tretmane. Pozivaju se građani da prilikom provođenja tretmana izbjegnu nepotrebno izlaganje insekticidu, a pojačan se oprez savjetuje i vozačima pri nailasku na dimnu zavjesu, dok se pčelarima savjetuje da zatvore košnice. Za razliku od susjednih općina koje ne provode mjere suzbijanja komaraca, iako su to dužne sukladno zakonu, Grad Osijek dosad je proveo sve preporuke županijskog NZJZ-a, koji kao stručna služba i ugovorni partner Grada Osijeka upravlja cijelim sustavom kontrole komaraca.

Uključujući i ove tretmane, riječ je o ukupno 15 larvicidnih tretmana na površini od 320 hektara, četiri avionska tretmana na površini od 4900 hektara, tri ručna tretmana na 119 hektara teško dostupnih zelenih površina te 13 adulticidnih tretmana sa zemlje na površini od 17.977 hektara. I. Alilović



Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike