Učionica
AMERIČKI KOLEDŽ RIT CROATIA

Uz dvije diplome i radno iskustvo do globalnog tržišta rada
Objavljeno 15. lipnja, 2021.

RIT Croatia je međunarodni kampus američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology te u Dubrovniku i Zagrebu izvodi američke visokoobrazovne programe usmjerene na pripremu studenata za globalno tržište rada. Višestruke su prednosti studiranja na ovom američkom koledžu počevši od američke i hrvatske diplome, preko studiranja na engleskom jeziku u međunarodnom okruženju, interaktivnih predavanja, poslovnog networkinga tijekom studija, pa sve do obvezne stručne prakse koja studentima omogućuje stjecanje vrijednog radnog iskustva.

Individualizirani pristup i studentima posvećeni predavači


RIT Croatia njeguje individualizirani pristup prema studentima i osigurava sveobuhvatnu podršku tijekom studija što uključuje nastavnike s bogatim međunarodnim akademskim i profesionalnim iskustvom, akademske i karijerne savjetnike, studentskog pravobranitelja, sustav studentske podrške i mentoriranja i slično. Po uzoru na RIT, kroz projektne i interaktivne modele nastave, RIT Croatia studentima pruža poticajno i izazovno okruženje. Studenti su sukreatori nastave, postavljaju pitanja, sudjeluju u debatama, izrađuju i prezentiraju različite projekte, a primjenom teorije kroz obveznu stručnu praksu stječu relevantno iskustvo u poslovnom svijetu.

Visok postotak zapošljivosti diplomanata


Svaki student prolazi kroz program obvezne stručne prakse u trajanju od 800 sati u području odabranog studija. Nezaposlenost mladih vrlo je visoka u Hrvatskoj, a ovaj program omogućuje studentima ne samo da steknu vrijedno radno iskustvo, nego im otvara prilike za zapošljavanje već tijekom studija. Ne čudi stoga što je i u protekloj, kriznoj godini, 88% diplomanata RIT generacije 2020. pronašlo zaposlenje i/ili nastavilo s obrazovanjem u roku do šest mjeseci od diplomiranja.

Studiraj uz pomoć nepovratnih stipendija – prijavi se odmah i ostvari pogodnosti!


RIT Croatia svake godine izdvaja više od 2,6 milijuna kuna te pomaže studentima da uz financijske potpore i nepovratne stipendije studiraju na RIT Croatia. Sredstva pokrivaju 10% - 50% školarine i iskoristiva su za upis na stručne preddiplomske studije. Također, svi kandidati koji su srednjoškolsko obrazovanje završili s odličnim uspjehom u svim razredima srednje škole, imaju automatski pravo na stipendiju u iznosu 4000 eura.



Za više informacija kontaktirajte Odjel za upise (admissions@croatia.rit.edu; Zagreb: + 385 (0) 1 643 9100; Dubrovnik: + 385 (0) 20 433 000).

Možda ste propustili...