Regija
POTPISAN UGOVOR ZA GRADNJU

Do vode za piće preko
uređaja od 20 milijuna kuna
Objavljeno 14. lipnja, 2021.
Partneri na projektu su Valpovo i Belišće te općine Bizovac, Koška, Marijanci i Petrijevci
BELIŠĆE



U Belišću je potpisan ugovor za izgradnju uređaja za proizvodnju pitke vode vrijedan više od 20 milijuna kuna. U ime naručitelja ugovor je s tvrtkom Kolektor Sisteh iz Slovenije potpisala Iva Matić, direktorica tvrtke Dvorac.



- Dosad smo ugovorili 94 posto vrijednosti projekta, gotovo 260 milijuna kuna, a do svibnja realizirano je više od 90 milijuna kuna. Ostaje ugovoriti nabavu opreme i time će projekt biti zaokružen - rekla je Lidija Gavrić, direktorica tvrtke Hidrobel.

Vrijednost je 271.578.968 kuna, od čega 189.561.114 kuna dolazi iz EU kohezijskog fonda. Ministarstvo zaštite okoliša i energetike sufinancira u iznosu od 35.542.437 kuna, Hrvatske vode s 35.542.437, tvrtka Dvorac u iznosu od 7.449.186 te Hidrobel s 3.483.794 kune, priopćeno je.

- Potpisali smo važan ugovor vrijedan više od 20 milijuna kuna. Izgradnjom uređaja za proizvodnju pitke vode u Belišću građani Valpova i Belišća do kraja 2023. godine imat će kvalitetniju vodu za piće - rekla je Matić.

Predviđena je izgradnja i rekonstrukcija više od 100 kilometara kolektora i tlačnih cjevovoda te izgradnja 15 i rekonstrukcija dvije crpne stanice. Projekt pridonosi ostvarenju nacionalnih strateških ciljeva, ali i specifičnih ciljeva iz prioritetne osi 2 vezanih uz opskrbu pitkom vodom i pročišćavanjem otpadnih voda.

- Ovaj projekt za nas je važan. Zadovoljni smo što suradnja između dva grada koji su nositelji ovog projekta aglomeracije, kao i između tvrtki Dvorac i Hidrobel odlično funkcionira - rekla je Ljerka Vučković, zamjenica gradonačelnika Belišća.

Tvrtka Dvorac nositelj je projekta, a uz tvrtku Hidrobel partneri na projektu su Valpovo i Belišće te općine Bizovac, Koška, Marijanci i Petrijevci. Završetak radova predviđen je za 2023. godinu. Dotad će biti rekonstruirani cjevovodi i kanalizacijski kolektori, izgrađeni magistralni cjevovodi, stanice za dokloriranje, oborinski kolektori te uspostavljen sustav za uklanjanje sumporovodika i sustav za upravljanje i nadzor.

- Ovo je veliki korak prema završetku najvećeg projekta za Valpovštinu - rekao je gradonačelnik Valpova Matko Šutalo.

- Izražavam zadovoljstvo da potpisivanjem ove komponente EU projekta taj projekt privodimo kraju. Imamo gotovo sve komponente za izradu studije izvodljivosti i konačan presjek troškova. Svi smo rasli kroz projekt i stekli iskustvo na provođenju ovog i sličnih projekata. Više od 50 posto mreže je već izvedeno - rekao je Željko Kovačević, direktor Vodno-gospodarskog odjela Hrvatskih voda za Dunav i donju Dravu.

Jasminko Nikolić

Puno dobroga u poboljšanju standarda
”Ovaj doista veliki projekt zasigurno će donijeti puno toga dobroga u poboljšanju standarda i komunalne infrastrukture za sve naše sugrađane u Valpovštini. Iskreno sam uvjeren da će se projekt realizirati upravo onako kako ste i vi koji na njemu radite to u konačnici i predvidjeli. Na području naše Osječko-baranjske županije gotovo je dvije milijarde kuna vrijednosti vodno-komunalnih projekata, što mislim da je povijesni trenutak i da svakako moramo istaknuti veliku ulogu našeg osječko-baranjskog župana Ivana Anušića, koji svakodnevno vodi računa o svim našim gradovima u županiji, kao i o svim općinama naše Osječko-baranjske županije”, rekao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.
Možda ste propustili...

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

Najčitanije iz rubrike